Videoton – Győr: jöhet a második felvonás


Videoton FC 2.10, döntetlen 3.20, Győri ETO 3.20
Veretlen a Magyar Kupában a Videoton, az összes kupameccsüket megnyerték eddig. Ugyanakkor árnyalja a képet egy kicsit, hogy például az előző fordulóban semmit nem kellett tenniük a továbbjutásért, ugyanis akkori ellenfelük, a Dunakanyar Vác a játékosok sztrájkja miatt nem tudott kiállni ellenük, hiába toborzott a facebookon játékosokat a tulajdonos. Azóta már visszavonták a váci futballcsapat játékengedélyét is.

Szóval a Kupában most kerül szembe igazán komoly ellenféllel a Vidi. A sorsolás szeszélyének köszönhetően hétvégén pont Győrben játszottak bajnokit. Az a meccs 1-1-es döntetlennel ért véget és a játék képe alapján teljesen reális volt a pontosztozkodás. Akkor az első félidőben jobbára a Vidi akarata érvényesült, de a vezetést csak a második félidő elején tudták megszerezni. Ezzel párhuzamosan az ETO összeszedte magát és kisvártatva jött az egyenlítés. Most viszont otthon játszik a Videoton és a Sóstói Stadionban utoljára a Genk tudott győzni, még tavaly novemberben Európa Liga meccsen. Tavasszal a Vidi öt tétmérkőzést játszott otthon és kivétel nélkül mindet megnyerték. 17 gólt rúgtak ezeken a meccseken és csak egyet kaptak.

A Győr igen jó szezont produkál. A bajnokságot tíz ponttal vezetik, a Kupában pedig minden meccset megnyertek eddig. Ráadásul az elődöntőbe jutott csapatok közül a legnehezebb sorsolásuk nekik volt, a Paks és a Honvéd is megpróbálta útjukat állni, de mindhiába. Az előző fordulóban a Honvédot ejtették ki kettős győzelemmel (3-0-ás összesítéssel). Tavasszal négy tétmeccset játszottak idegenben, hármat megnyertek, egyet pedig elveszítettek. Utóbbi egy februári Ligakupa meccs volt az Eger ellen.

Tipp: A Videoton nyeri a meccset @ 2.10