Vb-selejtezők: Izland Kijevben folytathatja a menetelést


Finnország1.72  döntetlen3.50  Koszovó5.50
A finnek 2016-os eredményei arról árulkodnak, hogy igen nagy problémák vannak a magyar válogatott kedvenc selejtezős ellenfelének háza táján. Összesen hét barátságos meccset játszottak ebben az évben és hatot elveszíttettek, egyedül Belgium vendégeként tudtak kiharcolni egy 1-1-es döntetlent még az Európa-bajnokság előtt. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy egyedül azon a brüsszeli éjszakán volt képes gólt szerezni Finnország, a többi mérkőzésen rendre lenullázták őket. Legutóbb a németek küldték őket haza egy sima 2-0-al.

Az előzmények tudatában már Koszovó sem tűnik könnyű ellenfélnek a finnek számára, annak ellenére, hogy maga az ország sem létezik túl régóta, nemhogy annak a futballszövetsége. Konkrétan 2014 óta játszanak hivatalos meccseket, mérlegük ehhez képest nem is olyan rossz (3-2-3). Selejtezőtornán most indulnak először és ne legyenek kétségeink afelől, hogy mindent megtesznek majd a tisztességes eredmény érdekében.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.02


Izrael6.35  döntetlen3.80  Olaszország1.57
Az izraeli nemzeti tizenegy hasonló utat jár be, mint a finn, legalábbis az eredmények tekintetében. Mert ugyan jóval kevesebb barátságos meccset játszottak ebben az évben – egészen pontosan kettőt – de ezeket elvesztették, előbb Szerbiával, majd Horvátországgal szemben. De nyugodtan csapjuk ehhez hozzá a 2015-ben lejátszott Eb-selejtezőiket (1-1-6) és így már lehet valamilyen elképzelésünk a hétfő esti erőviszonyokról.

Bár ugye az is igaz, hogy az olaszok idegenbeli játékában mindig benne van egy vaskos döntetlen – főleg ha az egy selejtezősorozat első meccséről van szó. Egyébként Giampiero Ventura a múlt héten debütált az olasz válogatott kispadján és barátságos mérkőzésen3-1-re kikaptak Franciaországban. Ez még akkor sem a legjobb előjel, ha tudjuk, hogy az izraeli csapat jóval gyengébb, mint a francia.

Tipp: Pontos eredmény 1-1 @ 8.00


Ukrajna1.90  döntetlen3.35  Izland4.60
A vártnál sokkal rosszabbul szerepelt Ukrajna az Európa-bajnokságon: három vereséggel és rúgott gól nélkül estek ki a csoportból. Azóta még barátságos meccset sem játszottak, szóval elég nehéz megmondani, hogy merre tart jelenleg az ukrán válogatott.

Az viszont biztos, hogy még egy jó formában lévő ukrán nemzeti tizenegynek sem lenne egyszerű dolga Izland ellen. A magyar szurkolóknak aligha kell őket külön bemutatni és hát kis túlzással élve nyáron egy egész világ ámult az izlandi Eb-csodán, egészen addig, amíg a franciák helyre nem tették őket a negyeddöntőben. Izland sem lépett pályára azóta, de senkit nem lepne meg, ha pontot rabolnának Kijevből.

Tipp: X2 @ 1.92