Vasárnapi bajnokik: A dicső múlt találkozása a kiábrándító jelennel


Hamburg-Mainz
Istenem, micsoda emlékeim vannak a Hamburg csapatáról! Kaltz banán beadásai, később Adler kapus röpködése, előtte Kevin Keegan angolos mozgása. Mára csak a szép emlékek cikázása maradt, plusz Uwe Seeler láblenyomata a stadion előtt. Ja, meg Richie Golz, az óriás hálóőr csupasz arcának rezdülése a fényes időszakból.

Ma? Épp csak lelógnak a kiesőket mutató papírszeletről. De ez már nem az első ilyen év, sorozatban mérik a Hamburg játékosai a gyomrost a hazai szurkoló népek testébe. Vihettek oda játékost, vezetőt, akit akartak, csak a nyomor dülöngélése a téma. Bármilyen meglepő, de az északiak utoljára a Hoffenheim ellen játszottak jól. Azok meg biztos Szalai nélkül mentek idegenbe, jól pórul is jártak!

De ennek a hétvégi feszülésnek sem a HSV az esélyese, annak ellenére, hogy megpróbálnak mindent. A meccs előtt egy ötcsillagos hotelban szeretnének egységgé formálódni. Ha eddig nem ment hotel nélkül, akkor most mi lesz? Jens Todt vezető meg Gisdol tréner kétségbeesettek kapálódzik, csakúgy mint az ellenfélnél mestere. Ott sem most élik a legjobb szezont. De bennük legalább mozog valami akart féle.

Tipp: Hamburg-Mainz 0-2 @ 16.00


Arsenal–Manchester United
Ennél képtelenebb összecsapást nem adhatott volna hétvégére az angol bajnokság! Az összevissza beszélő, mindenbe a csúfot beleverő, az összes újságíróval, bíróval csatázó, de amúgy félsikeres Mourinho a szépen leeresztő Nagymöszjő ellen.

Wengerből lassan már az a kis energia kifújt, amivel az oldalvonal mellett próbálta felcibálni azt az átkozott nagykabát cipzárt. Semmi nem áll össze az ágyútűzhöz! Még adhatna egy hatalmasat, ha Miszter Nagyszájút móresre tanítaná, de a londoniak inkább azzal törődnek, hogy ki, hová menjen az új szezonra, és kit győznek meg edzőnek, plusz effélék.

A meccs már nem annyira fontos. Még bukó is lehet, ahogyan lesz is! Bár Zlatan nélkül óvatos ez a brigád, de még ez is elegendő lesz ahhoz, hogy nyerjenek idegenben. Túlzás, hogy kedvelném Mourinhót, de most jó, szóval jobb formában mozognak a Vörösök, mint a hazaiak.

Tipp: Arsenal–Manchester United 0-1 @ 12.50


Valencia–Osasuna
Emlékszik még valaki arra, amikor még a nagy utazásszervező, a magyar foci Marco Polója, Vadócz Krisztián a vendégcsapatban emberkedett? Amikor még nem az ázsiai konyhapénz volt a fő motiváció, hanem tényleg egy nagy villantás a spanyol ligában. Vagy Gaizka Mendietára, a zilált frizurájú karmester varázslására Valencia mezben? Micsoda idők voltak! Mekkora menetelést mutattak akkor! BL döntő, a csapat imádása körbe a földgolyón!

Ami mára maradt: a húszadik helyezettet fogadja a tizenharmadikat. Mi ez, ha nem egy látogatás a lomtárban? Kötelezőből leírható a haza siker, de csak a nagyon bigott, ortodox spanyol labdarúgás imádók gerjednek erre a meccsre. Meg az ott lakók! Akik hisznek abban, hogy talán sikeres lesz a hazai csapat egy szétázott, kipurcant Osasuna ellen. Meg a tutista tippelők.

Véletlenül sem tennének a látogatókra, nincs alapja ennek a gondolatnak. Komoly kaszálást jelenete, de kicsi, akár nullának mondható a kilátás a pénztár robbantására! Április elején győzött legutóbb a Valencia, de most egy alkalmas csapat gördült eléjük, muszáj nyerniük. A csont utolsó nem lehet zűrös ellenfél, nem is téma a három pont sorsa.

Tipp: Valencia–Osasuna 3-0 @ 8.50