Várady Imre és a többiek


Egyszer megkérdezték Franz Beckenbauert, mi a véleménye Johan Cruyffról: „Jó játékos, meg minden, de sohasem volt világbajnok!” – szólt a válasz.

Azért jutott eszembe ez a sztori, mert az angol-holland barátságos meccsen, a 14. percben megemlékeztek a múlt héten elhunyt, „Vézna” becenevű géniuszról. És már itt is vagyunk az angol csapatnál.

Az öreg Roy képes volt kiszakítani az angol nemzeti csapatot a Rooney-Gerrard-Terry mágikus enyészetből. Ezek a srácok akkora hírrel bírnak a világban, hogy még a mongol szarvas pásztor is összerebben, ha róluk hall az állatok között. Lampard meg az elkopott haverjai, az ősöreg, halálosan rozsdás elméletükkel, azaz felívelünk mindent, aztán a nagy maflákok, ott elöl bebunkóznak valamikor egy gólt. Vagy Wayne Shrek összekapar valamit kapásból. Az összes nagy versenyen mindenki elalélt, ha az angolokról esett szó. Akik aztán postafordultával kanyarodtak vissza a heathrow-i reptér leszállópályájára, mert gyorsan kiverték őket a menetelésből.

De ezek a friss kiscsikók, meg azok az új, de nem sokszoros válogatottak mások. Félelmetesek! Briliáns volt, ahogyan végig vágtattak az Eb-leselejtező sorozaton. Tíz meccsből 30 ponttal, mindenkit szétmartak. Rúgtak 31 gólt és kaptak hármat. Hihetetlen, elképesztő!

Az angol sportújságírók nem bértollnokok, nem az FA megrendelésére írnak cikkeket. Ha valami rossz, azt leírják, sőt már az elején belemarnak mindenkibe. Mint a dögkeselyűk. Hodgson fogadtatása minden volt, csak ünnepi nem a ködös elmékben. Ködös Albionban milyen elmék dolgoznak??? Kemény kritikát fogalmaztak meg az öregúrral szemben, ő meg tett mindenkire és elintézte bandájával fél Európát. Közben jöttek a pimasz ifjoncok, az elkergetett rutinosak, a nem menő csapatból behívott ismeretlenek. Vardy, Kane, Drinkwater. Ki a rosseb hallott ezekről a komákról? Hodgson. Nem tévedett. Meg a taktikája! Hagyta azt a döglött ívelősdit, apró, okos, gyors, színes játékra adott engedélyt. Az emberei meg éltek a lehetőséggel, kifiléztek mindenkit. Ha nem teszik, érezték, hogy mehetnek vissza a dokkba halat rakodni.

Apró érdekesség, hogy Vardy előbb volt egyszerű munkás, aztán alázattal, szorgalommal, tehetséggel lehet milliomos. Most még csak félig az. Magyarországon elsőre milliomos lesz a tehetség, majd kemény munkával leviszi magát rakodóba. Ennyi a hasonlóság. Csak a magyar emberek másképpen vannak bekötve a világ focijába.

Jó, most kikaptak az angolok a hollandoktól, de egy rossz spanyol bíró lett a végzetük.

Fogadjunk, hogy ez a Jamie Vardy magyar!

Várady Imrének hívták! Csak úgy nem tudták kimondani a nevét Angliában!