Valódi nyilvánosságra lenne szükség


Pöpec stadionok, ragyogó támogatók, soha el nem fogyó társasági adópénzek, mozgásban a jövő meg minden!

A fiatalok is egyre biztatóbban labdáznak, bár egy kicsit savanyúan beszélnek arról, hogy ennyi rengeteg pénz befektetésével nem azt kellene arannyal díszíteni, hogy az utánpótlás válogatottak egyre jobbak, hanem az egyenletes emelkedést, egyre több fiatal játékos mozgását sasolni a ’zembéegyben. Az persze még egy kicsit odébb lesz.

De most félre kell söpörni a károgók szárnyát és ünnepelni a kicsik bemutatkozását a nemzetközi manézsban. Ám valami azért még amatőr szinten mozog a fociban. Rosszul gyakorolják a férfiak a kommunikációt. Nagyon. Mondhatnám éppen, hogy sehogyan sem. Igazi vadkeletiként, törve-zúzva hajtják a magukét, a meg nem értettség öklelésével elintézve az útjukba állókat!

Elég csak az arcmozgásra bepöccenő harsány vidéki trénert, vagy a nagy nehezen kamera elé álló edző esetét felhozni. A kényelmetlen kérdésekre duzzogó embereknek pedig a tévé nyilvánossága előtt törlődik az eszéből, hogy mennyire szép, messziről is jól látható pénzt kapnak a minimális szabadtéri ugrándozásukért. Közvetítési díjként könyvelve a klub költségvetésében. Pedig a mutatványukat látva olykor az lenne a korrekt, ha ők fizetnének a nézők szemkárosodásáért. Főállásban pusztítják a szurkolók látását.

Ha mondjuk egy televíziós meghívást kapnak, akkor is hasonló formájukat hozzák, mint a gyepen. Becsapósak, nem szavatartóak, kamuzósak. Hosszas megbeszélések, egyeztetések, a klub vezetőitől szükséges engedélyek beszerzése után sem jelennek meg időben.

Érthetetlen, gagyi magyarázatokkal tolják a felelősséget a sajtósra, aki szegény megpróbálja önállón menteni az égő szitut. De ezzel meg a főgórék haragját vívják ki. Egyszerűbb lenne még a meghívás előtt tisztázni, akarják-e a nyilvánosságot vagy sem. Az Eb után is számtalan lehetőség nyílt volna megtartani a válogatott körüli hangulatot, de a vitézek vagy a vezetőik inkább sorra lemondták a nyilvánosság előtti szereplésüket.

A stadion építések mellett fontos lenne a nyilvános szereplést is új alapokra helyezni. Nem csak blöffölni. 

Fogadj a hétvégi meccsekre a legjobb oddsokon!