UEFA Szuperkupa: Zsinórban másodszor nyerhet a Real


Real Madrid–Manchester United
Bár sok helyen már elrajtolt a bajnoki szezon, illetve az utolsó körnél járnak a BL/EL selejtezők, de a kedd esti UEFA Szuperkupa meccs lesz az első igazán kiemelkedő összecsapás ebben a szezonban. A Bajnokok Ligája győztes Real Madrid és az Európa Ligát elhódító Manchester United mérkőzése már csak azért is igen érdekes lesz, mert a két csapat lényegében egymás mellett edzőtáborozott Kaliforniában és nem mellesleg felkészülési meccset is játszottak egymással a Nemzetközi Bajnokok Kupája fantázianevű torna keretein belül.

Minderre július 23-án került sor és ugyan az ilyen haknimeccsekből nem érdemes túl sok következtetést levonni, azért a rend kedvéért idézzük fel, hogy 1-1-es döntetlen után végül a MU nyert tizenegyesekkel. Ismerve Mourinho és Zidane taktikai elképzeléseit, valószínűleg a Szuperkupa sem hoz majd gólzáporos meccset.

A Real Madrid egyébként zsinórban másodszor vihetné haza az Európa legjobbjának járó trófeát, ez eddig még csak az AC Milannak jött össze 1989-ben és 1990-ben. A Királyi Gárda eddig háromszor nyert Szuperkupát, ez lenne negyedik.

A Manchester United utoljára 2008-ban játszhatott Szuperkupát, de akkor nem sikerült megnyerniük azt, mint ahogy 1999-ben sem jött ez össze. Egyedül 1991-ben vihették haza a trófeát, akkor a Crven Zvezda húzta a rövidebbet.

A két csapat egy rakás edzőmeccset játszott a felkészülés keretében, de sok értelme nincs annak, hogy végigvegyük ezeknek az eredményeit. Sőt, igazából azt is nehéz megjósolni, hogy mi történik majd a szkopjei Szuperkupa mérkőzésen, hiszen mégiscsak egy döntőről van szó, ahol bármi megtörténhet (hiába számít óriási közhelynek ez a kijelentés).

A Realnak és a MU-nak ez lesz a szezon első tétmeccse, szóval egyik gárda sem veszi majd félvállról az összecsapást. Ugyanakkor valódi tétje nem sok van ennek. Alighanem egy szoros összecsapást látunk majd, ahol mindkét csapat gólt szerez, ugyanakkor a találatok száma nem valószínű, hogy magas lesz.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.66