UEFA Szuperkupa: Spanyolok egymás közt


Barcelona1.33  döntetlen5.50  Sevilla9.00

Szép lassan újra visszatér az élet az európai labdarúgásba. Ennek egyik – ha nem is a legelső állomása – az UEFA Szuperkupa, amit a Bajnokok Ligája győztes Barcelona, illetve a Sevilla vívja, amely az Európa Ligában zsinórban másodszor bizonyult a legjobbnak.

Mindkét spanyol gárdának van tapasztalata a Szuperkupákat illetően, a katalánok eddig nyolc alkalommal jutottak el idáig, legutóbb 2011-ben és akkor meg is nyerték a trófeát. Emellett még háromszor hagyták el győztesen a pályát, illetve négyszer veszítettek.

A Sevilla sem számít rutintalannak ebből a szempontból: tavaly a Real Madriddal találkoztak Szuperkupa meccsen, és 2-0-ra kikaptak. Ezen kívül még 2007-ben és 2006-ban játszottak Szuperkupát, utóbbit meg is nyerték, majd egy évre rá kikaptak.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Barcelona brillírozott volna a felkészülési meccseken, de hát nem is akkor kell száz százalékos teljesítményt nyújtani. Ugyan az eredmények nem mindig jöttek, de azért láthattunk biztató dolgokat a katalánoknál, alighanem idén is remek szezont produkálnak majd.

A Szuperkupára nem utazik el Neymar, aki mumpszos lett, betegsége hetekig eltarthat még. Sérülés miatt ugyancsak nem játszhat Douglas, Jordi Alba és Adriano, illetve az új szerzemények közül Arda Turan. és Aleix Vidal. Utóbbi egyébként pont a Sevillából érkezett a nyáron és ugyan ezen a meccsen egészen biztosan nem lép pályára (hiszen a BL döntő idején még nem volt a klub játékosa), de bizonyára hasznos tanácsokkal tud szolgálni új csapata számára.

Na, nem mintha különösebben be kéne mutatni egymásnak a két együttest, hiszen a spanyol bajnokságban szezononként legalább kétszer találkoznak. Az előző szezonban a Barcelona hazai pályán simán nyert 5-1-re a Sevilla ellen, idén áprilisban pedig 2-2-es döntetlenre végződött a bajnoki találkozó.

Az Európa Ligában duplázó Sevilla is bőségesen játszott felkészülési meccseket, de az esetükben sem kell komolyabb következetéseket levonni az eredményekből. Ugyanakkor azt fontos észben tartani, hogy gyakorlatilag a legjobb csatárukat (Carlos Bacca) eladták Milánóba.

Meglehetősen nehéz megjósolni, hogy mi is lesz ezen a mérkőzésen, de gólt talán mindkét csapattól várhatunk, a találatok száma pedig kettőnél több lehet.

Tipp: Mindkét csapat gól @ 1.68