Toulouse-i csodára várva


Magyarország7.50  döntetlen3.65  Belgium1.62

Az álom folytatódik tovább, ami válogatottunk Európa-bajnoki szereplését illeti, hiszen alig tért magához a honi közvélemény a csoportelsőség felett érzett eufóriából már itt is az új feladat, mégpedig a belgák elleni nyolcaddöntő.

Hacsak az előzetes esélyeket, durván szólva a papírformát vizsgáljuk akkor aligha Bernd Storck legénysége minősül az összecsapás favoritjának, de ugyanakkor azt sem szabad elfelejtenünk, hogy leszámítva az Izland elleni találkozót egyik meccsen se válogatottunknak állt a zászló, mégis veretlen maradt az együttes, amit például aktuális ellenfelünk vagy például Spanyol – illetve Olaszország sem mondhat el magáról a csoportmérkőzések után.

Mégis mik a mérkőzésre válogatottunk kilátásai? Legfontosabb, hogy ugyanazt a megalkuvást nem tűrő bátor játékot folytassák fiaink, ami eddig jellemezte őket, így lesz esélyünk gólt rúgni, sőt akár félidőt is nyerni3.75.

Emellett persze fontos lesz a zárt védekezés, mivel Belgium klasszis támadókkal rendelkezik, elég itt a Manchester City ászára De Bruyne-ra, a Chelsea ördöngös szélsőjére Hazardra, vagy éppen a rendkívül gólérzékeny Lukakura gondolnunk. Amennyiben sikerülne az említetteket semlegesíteni, úgy még az is elképzelhető, hogy a belgák nem szereznek gólt az összecsapás során4.00.

Ugyanakkor Belgium akkor sem fog kétségbeesni, ha legjobb támadói csütörtököt mondanak vasárnap este, hiszen középpályásaiktól sem idegen a góllövés, gondoljunk csak arra, hogy a svédek elleni zárókörben egy inkább védekezőbb felfogású középpályás, Nainggolan parádés gólja döntött. Rá mindenképpen figyelni kell, mert most is betalálhat5.40.

Mindkét csapatra a fair play volt a jellemző eddig, ezúttal se valószínű, hogy sok sárgalap fog villanni a találkozó során. Annak az esélye, hogy a kártyák száma 3.5 alatt maradjon2.80

Általános tipp: Magyarország továbbjut4.15

 

 Németország1.43  döntetlen4.35  Szlovákia10.50

Érdekes meccsnek ígérkezik a világbajnoki címvédő németek összecsapása északi szomszédunkkal Villeneuve d’Ascq-ban, Lille kvázi külvárosában. Ami elsősorban pikánssá teszi a párharcot az a tény, hogy a két gárda közvetlenül az Eb előtt egy barátságos meccsen Ausburgban mér összemérte az erejét és akkor eléggé nagy meglepetésre szlovák siker született, mégpedig 3-1 arányban.

Persze szokás mondani, hogy a barátságos-zsíroskenyér meccsek más kávéház, a németek erősen tartalékosak voltak, ráadásul ter Stegen kapus (mondhatni menetrend-szerint) az év potyáit mutatta be, de a németek nem németek lennének, ha nem akarnák azonnal kiköszörülni ezt a kellemetlen csorbát.

Erre összességében jó esélyeik is vannak, hiszen ezúttal a legjobbakat veti minden bizonnyal harcba Joachim Löw szövetségi kapitány, akik nyilván egyből támadólag lépnek majd fel, így nagy esély kínálkozik arra, hogy már a szünetre két góllal vezessen a nationalelf7.50.

Mindez már csak a angy számok törvénye alapján is valószínű, hiszen Gomezék már Észak-Írország ellen is szabályszerűen felborították a pályát, mégis csak egy gólt tudtak szerezni, bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy kétszer a léc mentette meg az északírek kapuját a további góloktól.  Ebben Thomas Müller járt az élen, ugyanis mindkét alkalommal a Bayern csatára rezegtette meg a lécet. Hogy erre a „bravúrra” ezen a mérkőzésen is legalább egyszer sort kerítsen annak esélye8.00.

A szlovák csapat eddig szépen teljesített az Eb-n, ugyan a nyitányon egy ki-ki meccsen a rövidebbet húzta a Bale-által vezényelt walesiektől, de utána jó játékkal és szép gólokkal győzte le a csúnyát betliző Oroszországot. Anglia ellen pedig a védekező potenciált csillogtatták Hamsikék és hgoy ezt eredménnyel tették az bizonyítja, hogy érintetlen maradt a hálójuk a „háromoroszlánosok” által. Azonban, hogy a fergeteges német rohamokat megússzák kapott gól nélkül az már szinte csodaszámba menne5.00.

Mivel várhatóan komoly nyomás fog nehezedni kapujukra a Skrtel vezette szlovák védelemnek valószínűleg lesz bőven tennivalója a meccs alatt, ráadásul tekintetbe véve a német támadók robbanékonyságát valószínűl, hogy jó pár alkalommal csak szabálytalanul sikerül megállítaniuk Draxleréket. Az összes büntetőlap a szlovákok oldalán így jó eséllyel 2.5 felett lesz2.00.

Általános tipp: Németország továbbjut1.17

 

Franciaország1.47  döntetlen4.10  Írország10.00

Igen kemény-kellemetlen csapatot hozott a házigazda franciák útjába a sorsolás (és az utolsó csoportkört lelazsáló olaszok), mivel a „kelták” együttese igazi sötét ló: Jó eséllyel veszi fel a küzdelmet bárkivel – itt gondolunk elsősorban arra, hogy a kvalifikációk alatt Dubliban legyőzte Németországot és Augusburgban is sikerült pontot szereznie– de képes látványos összeomlásra is, ahogy például Belgium ellenében tette.

A franciáknak lenne hová csipkedniük magukat, mivel eddig ők sem mutatták azt a meggyőző futballt, ami szurkolóik elvárnak tőlük, a nem épp acélos – és azóta már hazautazó – román-albán kettőst például csak utolsó percekben szerzett gólokkal sikerült megtörniük, és Svájc ellen is sokat „dadogott” a labda, noha a helyzetek megvoltak.

Elsősorban talán a Juventus csillagától, a nagy tehetségű Pogbától kellene több, gólok, gólpasszok tekintetében. Hogy a középpályás ezúttal gólpasszt adjon annak az esélye 4.00, hogy ő maga fejezzen be egy akciót annak pedig3.60.

 Figelembe véve az írek masszív védelmét azonban fennáll annak a lehetősége, hogy ezúttal is gól nélkül záruljon az első félidő (ahogy eddig a franciák mindhárom meccsén)2.33, de a francia közönség nyomása illetve a hazai gárda elszántsága miatt valószínűleg sikerül megszerezni a győztes gólt és 1-0-val lezárni a nyolcaddöntőt4.70.

Az írek legendája Robbie Keane valószínűleg nem sokáig folytatja már válogatott szerelésben, sőt igencsak valószínű amennyiben az ír válogatott elbukja a nyolcaddöntőt utoljára láthatjuk a hírneves zöld mezben. A Los Angeles Galaxy támadója azonban nyilván szeretne szépen búcsúzni így az sem elképzelhetetlen, hogy kapuba talál, mégpedig a mérkőzésen utolsóként14.00.

Általános tipp: Franciaország továbbjut1.15