Tíz hasznos statisztika a Wales-Észak-Írország barátságos meccshez


10. Wales és Észak-Írország 2011-ben találkozott utoljára, akkor a hazai csapat 2-0-ra verte az észak-íreket a Dublinban rendezett "Nemzetek Kupája" megmérettetésen. Most is a hazaiak számítanak favoritnak 2.35.

9. Észak-írország utoljára 2004 őszén játszott Walesben, a 2006-os vb selejtezőjén. Akkor 2-2-es döntetlen született, egy iksz most is benne van a pakliban 3.10.

8. Wales legutóbbi négy meccséből csak egyet nyert meg és ezen periódus alatt átlagosan egy gólt szerzett meccsenként. Az oddsok alapján egy 1-0-s hazai győzelemre van a legnagyobb esély 6.75.

7. Észak-Írország viszont legutóbbi nyolc mérkőzésén nem talált legyőzőre (4-4-0). Érdemes lehet az X2-re tenni 1.59

6. Kyle Lafferty ebben a szezonban több meccsen lépett pályára a válogatott színeiben (6) mint klubjában, a Norwich-ban (3). A csatár egyébként összesen hat gólt szerzett a selejtezők alatt és nem járunk rosszul, ha ő talál be elsőként csütörtök este 7.00.

5. Lafferty után Gareth McAuley volt az észak-írek legeredményesebb góllövője: az Eb-selejtezők alatt háromszor talált be. A West Brom védője utoljára decemberben lőtt gólt a Bournemouth elleni bajnokin és igen szép odds van arra, hogy újra eredményes lesz 14.00.

4. Wales nélkülözi majd Gareth Bale és Aaron Ramsey játékát. A duó összesen 11 gólt szerzett a selejtezők során, úgyhogy nélkülük lehet nem megy majd a gólgyártás Chris Coleman fiainak 3.00.

3. Hal Robson-Kanu és David Cotterill volt még képes gólt szerezni Wales színeiben az Eb-selejtezők alatt. Robson-Kanu sem játszik majd, úgyhogy a hazaiak csak Cotterillben bízhatnak 5.80 .

2. Az észak-íreknél (+8) csak a cseheknek volt rosszabb gólarányuk ebben az Eb-selejtezőben (+5).  Nem a vendégcsapat az összecspás esélyese 3.25.

1. Wales és Észak-Írország átlagosan 1,35 gólt szerzett az Eb-selejtezők alatt. Mondjuk ebből nem következik egyenesen az, hogy 0-0 lesz ez a meccs 6.75.