Tíz hasznos statisztika a Manchester United-Crystal Palace FA Kupa döntőhöz


10. A Crystal Palace még soha nem nyert FA Kupát és döntőben is csak kétszer szerepelt. Ehhez képest most a tizenegyszeres kupagyőztes Manchester United vár rá a fináléban és hát nem a Palace kupagyőzelmére van nagyobb esély 3.30.

9. A United utoljára 12 éve nyert kupát, ebben a tekintetben ilyen hosszú periódus csak 1911 és 1952 között fordult elő a klub történetében (41 év). Most jó esélyük vannak a kupagyőzelemre 1.35.

8. A United legutóbbi hat Crystal Palace elleni meccsén veretlen maradt (5-1-0) és ezekből négy alkalommal rendre 2-2 gólt szerzett mérkőzésenként. Egy 2-0-s United győzelem benne van a pakliban 7.50.

Manchester United-Palace kuapdöntő 1990-ből:

7. A United legutóbbi 13 tétmeccséből csak kettőt veszített el (8-3-2) és összesen 18 gólt szerzett ezeken a mérkőzéseken. Senkit nem lepne meg, ha ők győznének most is a rendes játékidőben 1.74

6. A legfiatalabb Manchester United játékos, aki gólt szerzett az FA Kupa döntőjében Norman Whiteside volt (18 évesen és 19 naposan). A mostani keretben Marcus Rashford hasonlóan fiatal, de hat hónappal és három nappal idősebb korában döntőzik, mint annak idején Whiteside. Persze ettől még mindenki gólt vár tőle 2.70.

5. Anthony Martial négy gólpasszt adott az FA Kupa idei szezonjában, ennél többet csak egy játékosnak sikerült (Marvin Sordell, a Colchester játékosa ötször asszisztált gólhoz). Igen jól járunk, ha Martial gólt lő és gólpasszt is ad szombat este 12.00.

4. Emmanuel Adebayor januárban került a Palace-hoz, de azóta mindössze egy gólt rúgott és meccsenként átlagosan mindössze egyszer lőtt kapura. Nem véletlenül van ilyen combos odds arra, hogy eredményes lesz 4.90.

3. A Palace legutóbbi hat tétmeccsén rendre gólt kapott, mérkőzésenként áltagosan 1,6-ot. Borítékolható a két manchesteri gól? 2.05 

2. Wilfried Zaha a Crystal Palace legeredményesebb játékosa az idei kupaszezonban a maga két találatával. Még a harmadik és a negyedik fordulóban volt eredményes, azóta nem lőtt gólt, pedig 15 tétmeccsen pályára lépett. Egyébként ő volt a MU játékosa is egy darabig és nagyot szólna, betalálna volt csapata ellen 8.50.

1. Wayne Rooney már 700 tétmeccsen lépett pályára karrierje során, de FA Kupát még sosem nyert. Most kiveheti a részét a sikerből, mondjuk azzal, hogy ő lövi az első gólt 5.10.