Tíz hasznos statisztika a Magyarország - Belgium nyolcaddöntőhöz


10. Belgium nyolcszor tudott győzni a két együttes 12 legutóbbi találkozóján két-két döntetlen illetve vereség mellett.  A vasárnapi meccsnek is elsősorban a „vörös ördögök” az esélyesei, továbbjutásuk szorzója1.21

9. A magyar válogatott eddig csak egyszer jutott tovább négy próbálkozása során egyenes kiesés szakaszban Európa-bajnokságokon. Ezúttal, 4.15 az aránya, hogy ismét továbbjutásnak örülhetnek vasárnap4.15.

8. Belgium nyolc mérkőzése veretlen Magyarországgal szemben, ebből 6-szor győzni tudott a piros-fekete-sárga válogatott. Most is megvan annak az esélye, hogy rendes játékidőn belül sikerül bebiztosítani a sikert Marc Wilmots gárdájának1.62.

7. Magyarország négy meccsen különböző nagy tornákon utoljára az 1954-es világbajnokságon maradt veretlen. Ezúttal eléggé valószínűtlen, hogy Szalaiék megnyerjék rendes játékidőben a mérkőzést, de nem is lehetetlen7.50.

6. A magyar válogatott három alkalommal volt eredményes a tizenhatoson kívülről eddig az Európa-bajnokságon, ez jobb, mint bármelyik másik együttes a csoportmérkőzések során.  Dzsudzsák Balázs is ilyen távolságról lőtt gólt Portugália ellen, hogy ezúttal is ilyen messzeségből találjon be a kapuba arra a sansz15.00.

5. 37 évesen és 61 naposan Gera Zoltán lett a második legidősebb játékos, aki gólt szerezett az Eb-k történetében. Előfordulhat, hogy a veterán középpályás Belgium ellen si eredményes lesz10.00.

4. Legutóbb 2009-ben egy barátságos meccsen Gentben mérkőztek meg a felek egymással, akkor a hazaiak sima, 3-0-s győzelmet arattak. Benne van a pakliban, hogy ismét ugyanilyen eredmény születik majd vasárnap este10.50.

3. Tétmeccsen utoljára az 1982-es, spanyolországi csapott össze a két együttes, akkor 1-1 lett a végeredmény. Ez most is simán megismétlődhet8.00.

2. Kevin De Bruyne a legutóbbi 11 válogatottbeli fellépése során öt gólt szerzett és hat gólpasszt osztott ki. Ezen a találkozón is eredményes lehet akár még elsőként is6.00.

1. Romelu Lukaku hat gólt szerzett a legutóbbi hét válogatottbeli mérkőzésén. Az Everton csatára ezzel újra bebizonyította rendkívüli gólérzékenységét, és ha kijön neki a lépés, akkor a mostani nyolcaddöntőn is kettő vagy annál több gólt is szerezhet10.00.