Tíz hasznos statisztika a Celtic-Rangers derbihez


10. A Celtic és Rangers 2012 áprilisa óta először találkozik a skót bajnokságban. Legutóbb a Celtic győzött 3-0-ra és most is ők az esélyesek 1.60.

9. Igaz, ebben az évben már találkozott a kupában a két csapat - egészen pontosan áprilisban, a skót kupa elődöntőjében - és akkor büntetőkkel nyert a Rangers egy 2-2-es döntetlen után. Ettől függetlenül egy vendéggyőzelem meglepetésnek számítana 5.50.

8. Az áprilisi kupameccsen Kenny Miller szerezte az első gólt, a szezonban összesen 21 találatig jutott a Rangers színeiben. A mostani idényben eddig kétszer volt eredményes, de most összejöhet számára a harmadik 4.40.

A galsgowi derbi (Old Firm) legszebb góljai:

7. Egyébként a tavaszi kupaelődöntő 1-1-es döntetlent hozott a rendes játékidőben és ez volt csupán a harmadik iksz a két csapat legutóbbi 15 egymás elleni meccsén. Egy újabb döntetlenre is nagyobb esély van az oddsok alapján, mint egy vendéggyőzelemre 4.10.

6. A Rangers összmérlege a Celtic ellen 119-85-100 (csak a bajnoki meccseket számolva). Szép odds van az X2-re 2.38.

5. A Rangers még veretlen ebben a szezonban és meccsenként átlagosan 2,3 gólt szereztek (ebben benne vannak a skót ligakupa meccsek is). Jól járunk, ha a vendégek mindkét félidőben eredményesek lesznek a Celtic Parkban 6.00.

4. Mindeközben a Celtic eddig mind a négy hazai meccsét megnyerte ebben a szezonban, mérkőzésenként átlagosan 3,75 gólt szerezve. Vajon 4,5 gól felett termelnek majd a csapatok? 5.40

3. A Celtic nyári igazolása, Scott Sinclair már három gólt is rúgott az új szezonban. Sinclair átlagosan minden 70. percben eredményes 2.90.

2. Harry Forrester és Kenny Miller fejenként két-két gólt szerzett már a skót bajnokság aktuális szezonjában a Rangers színeiben. Ugyanakkor Forrester lövéseinek csupán 23%-a találta el a kaput. Talán ezért is van ilyen magas szorzó esetleges góljára 4.75.

1. 1998 szeptembere óta csupán háromszor játszott 0-0-s döntetlent a két együttes, ha egymás ellen lépett pályára. Pedig azóta már 70 alkalommal rendeztek glasgowi derbit, úgyhogy senkit nem lepne meg, ha mindkét csapat gólt szerezne 1.79.