Tíz hasznos statisztika a Bayern München-Borussia Dortmund kupadöntőhöz


10. A Bayern München megnyerte a német bajnokságot, tíz pontot verve a második helyezett Dortmundra. A bajorok számítanak az összecsapás favoritjának 2.05.

9. A bajorok 17 alkalommal nyerték meg a német kupát, ezzel csúcstartónak számítanak Németországban. Mindössze három döntőt veszítettek el és most is besöpörhetik a trófeát 1.40.

8. A háromszoros kupagyőztes Dortmund hét kupadöntőből négyet elveszített. Öt éven belül ez a negyedik fináléjuk és elég combos odds van arra, hogy ők nyernek rendes játékidőben 3.65.

7. A müncheniek veretlenek maradtak legutóbbi öt, Dortmund elleni meccsükön (3-2-0). Magabiztos Bayern siker a láthatáron? 3.35

Kupadöntő tavalyról: Wolfsburg-Dortmund 3-1

6. A felek utoljára márciusban találkoztak, akkor 0-0-s döntetlennel ért véget a meccs. Nem túl gyakori a gólnélküli iksz a két csapat között: a tavaszi mérkőzést megelőzően 26 tétmeccsen rendre legalább egy gól született. Simán el tudunk képzelni egy 1-1-es első félidőt 7.00.

5. Ugyanakkor a két együttes legutóbbi kilenc egymás elleni meccsén csak háromszor fordult elő, hogy mindkét csapat gólt szerzett az adott mérkőzésén. Most is csak az egyik gárda talál majd be? 2.17 

4. Ebben a kupaszezonban a Dortmund gólfelelőse Henrikh Mkhitaryan, aki ötször volt eredményes. Ráadásul az örmény játékos legutóbbi öt tétmeccsén eredményes volt, úgyhogy talán nem túlzás tőle várni az első gólt 11.00.

3. A másik oldalon Thomas Müller szállította a legtöbb gólt a kupában, szám szerint négyszer talált kapuba. Ebből kettőt a Wolfsburg elleni elődöntőben rúgott és egy újabb Müller duplával mi sem járnánk éppen rosszul 14.00.

2. Robert Lewandowski két gólt szerzett volt klubja ellen, amikor tavaly októberben a Bayern 5-1-re verte a Dortmundot. A lengyel válogatott támadó 54 tétmeccsen 48 gólt rúgott ebben a szezonban (a válogatott meccseket is beleszámolva) és egy mesterhármassal megkoronázhatja teljesítményét 71.00.

1. A 2014-es kupadöntőben a Bayern csak hosszabbítás után tudta megverni a Dortmundot. Ezt megelőzően 2008-ban volt hosszabbítás, de egyébként nem jellemző az, hogy a német kupa fináléjában túlórázni kéne: az elmúlt 39 évben csak nyolcszor volt szükség hosszabbításra. Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy ne végződhetne döntetlennel a rendes játékidő 3.50.