Tíz hasznos statisztika az FA-kupa fináléra


10. A címvédő Arsenalnak ez lehet a 12. kupagyőzelme: ennyiszer még egy csapat sem vihette haza ezt a trófeát. Az Ágyúsok számítanak favoritnak 1.27.

9. Az Aston Villa hétszeres kupagyőztes, a legutóbbi három kupafináléját elveszítette. Utoljára 1957-ben nyerték meg a kupát, most sem ők az esélyesek 3.85.

8. Ha nyer az Arsenal, akkor Arsene Wengernek ez lesz a hatodik kupagyőzelme. Lehet, hogy már rendes játékidőben pont kerül a mondat végére 1.53.

7. Az Arsenalnak nagyon jól megy mostanában a Villával szemben: legutóbbi három meccsüket megnyerték ellenük (összesen 10-1-es gólkülönbséggel). Jól járunk, ha kapott gól nélkül nyernek az Ágyúsok 2.40.

6. A két csapat 2012 novembere óta 11 meccset játszott egymással és csak egy végződött döntetlennel. Nem csoda, hogy ilyen magas odds van rá 4.30.

5. A Villa legutóbbi kilenc, Arsenal elleni meccséből csupán egyet nyert meg hét vereség és egy iksz mellett. Erre mondják, hogy innen szép nyerni 6.50.

4. Az Arsenal legutóbbi négy tétmeccséből csak egyet nyert meg és három alklommal gólt kapott. Nem jönne rosszul, ha elsőként kapitulálna a védelmük szombaton 2.95.

3. Egyébként a Villa sem a legjobb előjelekkel készülhet a döntőre: legutóbbi két meccsüket elveszítették, összesen hét gólt kaptak és csak egyet lőttek. Elég kínos lenne, ha most sem rúgnának gólt 2.06.

2. A Villa belga válogatott játékosa, Christian Benteke kétszer volt eredményes az FA-kupa idei szezonjában, összesen pedig 14 gólt termelt. Duplája elég sokat ér 21.00.

1. Alexis Sanchez összesen három gólt lőtt a kupában és az Arsenal kapuralövéseinek 23%-át ő követte el. A chilei csatár már négy meccse gólképtelen, de ettől még bármikor eldöntheti a találkozót 4.60