Tíz hasznos statisztika az Ausztria-Magyarország mérkőzéshez


10. Ausztria és Magyarország együttese 136 alkalommal csapott össze, ezzel pedig a labdarúgás történelmének második legnagyobb presztízsű párharcává avanzsált a párharc (több meccset csak Argentína és Uruguay játszott egymás ellen, egész pontosan 181-et). Legutóbbi találkozójukon Magyarország győzött, erre most is van esély, bár aligha ez lenne a papírforma 5.50

9. A két együttes mindössze kétszer találkozott csak fontos tornán: az 1912-es svédországi olimpián, illetve az 1934-es olaszországi világbajnokságon. Az eredmény 1-1 győzelem. Hogy ezúttal döntetlen eredmény szülessen arra a sansz 3.75.

8. Ausztria a felkészülési meccsek során valóságos hullámvasúton ült, egy győzelemre egy vereség jutott hat mérkőzésen keresztül. Ezen forma alapján most győzelemnek kellene következnie, miután tíz nappal ezelőtt kikaptak Hollandiától 2-0-ra. Most viszont jelentősen jobbak a gárda esélyei 1.72.

7. Magyarország válogatottja három meccse nyeretlen és ezalatt csak egy gólt sikerült rúgni. Igen erős annak a valószínűsége, hogy kedden az osztrákok kapujába se fog betalálni az együttes 1.88

Magyarország 2-1-es győzelme Ausztria ellen még 2006-ból:

6. Ausztria a selejtezők során  kilenc győzelemmel és egy döntetlennel végzett a „G” jelű csoport élén (ennél jobbat csak Anglia tudott felmutatni) Marc Janko hét góllal vette ki a részét csapata 22 találatából. Könnyen megeshet, hogy ezúttal is betalál a kapuba, 4.80 a szorzója, hogy a meccsen ezt elsőként teszi.

5. Magyarország a harmadik helyen végzett az „F” csoportban, pótselejtezőn viszont Norvégiát kettős győzelemmel sikerült felülmúlni. A kvalifikációk során azonban egy játékos se szerzett a keretből kettőnél több gólt. Németh Krisztián azonban most gól rúghat, bár kicsinek tűnik erre az esély 5.80.

4. Ausztria zsinórban tizenhárom alkalommal vette be aktuális ellenfele kapuját és ezekből nyolc alkalommal megőrizte kapuját a kapott góltól. Eb bemutatkozása során is úgy nyerhet Ausztria, hogy nem kap gólt 2.55.

3. A magyar csapat keretéből jelenleg senki nem szerzett több gólt Gera Zoltánnál. A Fulham egykori szélsője 24 találatot jegyez címeres mezben, ráadásul ő szerezte a győztes gólt a két gárda legutóbbi találkozóján 2006 augusztusában. Az azonban igen valószínűtlen, hogy most kettő, vagy annál több gólt szerezzen 61.00.

2. A Leicester City védője Christian Fuchs játszotta a mostani osztrák keretből a legtöbb mérkőzést a válogatottban, összesen 75 alkalommal viselte a piros-fehér-fekete mezt, de csak egyetlen egy alkalommal volt eredményes, még 2010-ben. Nem valószínű, hogy ezúttal növelni fogja válogatottbeli góljainak számát 19.00.

1. Mindkét együttes hat-hat alkalommal talált be utolsó nyolc mérkőzésük során, amit Ausztria pályaválasztásával tartottak. Ezúttal is kapuba találhat mindkét együttes 2.23.