Tíz hasznos statisztika az Anglia-Portugália felkészülési meccshez


10. A 2014-es világbajnokság óta Anglia 20 meccset játszott és ebből 16-ot megnyert. A hazai csapat számít favoritnak 2.05.

9. A két válogatott legutóbbi négy egymás elleni meccse döntetlennel ért véget és egy iksz most is benne van a pakliban 3.20.

8. Ugyanakkor Anglia a legutóbbi 11 Portugália elleni mérkőzéséből csak egyet nyert meg (1-8-2). Zsíros odds van a portugál győzelemre 4.00.

7. Az angoloknak ez lehet zsinórban az ötödik olyan meccse, melyen gólt kapnak. Ilyesmi 2009 novembere óta nem fordult elő. Remek szorzó van arra, hogy mindkét csapat gólt szerez 2.00.

6. Portugália legutóbbi tíz idegenbeli meccséből nyolcat megnyert. Ennek ellenére meglepő volna, ha mindkét félidőt megnyernék 6.50.

5. Cristiano Ronaldo a selejtezők alatt csapata tizenegy góljából ötöt vállalt. Ezen a meccsen viszont pihenni fog, szóval akár az is előfordulhat, hogy a portugálok nem lőnek gólt emiatt 2.25.

4. Wayne Rooney összesen már 52 gólnál tart a válogatottban és egy találat választja el attól, hogy a hazai pályán szerzett góljainak száma 25 legyen. Nem mellesleg ezzel beállítaná Sir Bobby Charlton rekordját, aki összesen 25 hazai gólig jutott pályafutása során. Rooney egyébként rendre eredményes volt Anglia legutóbbi hét hazai meccsén, szóval nem túl nagy merészség tőle várni az első gólt 5.75

3. Daniel Sturridge annak ellenére bekerült az utazó keretbe, hogy a világbajnokság óta nem lőtt gólt a válogatottban (bár az is igaz, hogy azóta csak kétszer lépett pályára angol színekben). Biztos jót tenne az önbizalmának, ha gólt rúgna 3.10.

2. Hodgson utoljára az Inter edzőjeként győzött le portugál csapatot. Mindez még az UEFA Kupa 1996/97-es szezonjában történt, akkor 7-1-re verte a Boavistát az Internazionale. Válogatott élén viszont még soha nem nyert Portugália ellen, de ettől még előfordulhat, hogy a hazai csapat kapott gól nélkül győz 3.15.

1. Anglia a legutóbbi tíz meccséből nyolc alkalommal elsőként lőtt gólt és utána meg is nyerte azokat a mérkőzéseket. Nagy eséllyel most is az angolok szerzik majd az első találatot 1.54.