Szezonvégi kilátások


Arsenal–Everton
Most aztán végképp kiismerhetetlen Wenger armadája. Egyszer szétcincálják őket, rajtuk nevet még a negyedik liga is, aztán úgy odapörkölnek az esélyesnek, hogy Andorra adja a másikat!

Ez a szezon a bukdácsolásé volt. Meg a tippelésé, variálásé, hogy az edző most megy vagy marad? Na, meg Alexis Sanchez! Akit elméletben ide-oda rángatnak München, Manchester és Párizs legmenőbb csapatai között. Persze, hogy nem lehet így dolgozni, úgy meg duplán nem, ha odadobják az ember elé hahota tárgyaként azt a Bayern München elleni Bajnokok Ligája blamázst. Ugyanakkor a bajnokságban meg teljesen csöndben odakúsztak az Ágyúsok a BL küszöbhöz. Ami meg a gazda bácsiknak kimondhatatlanul fontos. Sok millió fontos!

Az Everton nem lehet akadály, fixálni kell azt az őszi programot! Csak a három pont lehet a célkitűzés ennek a kimerítően hosszú szezonnak a végén. Sima pontelvonás a dacos liverpooliaktól. Hiába is mennek Londonba, üres szatyorral kujtorognak haza!

Tipp: Arsenal–Everton 2-1 @ 8.50


Atlético Madrid–Athletic Club Bilbao
Régebben nagy különlegességnek számított a baszk klub. Ott csak olyan ember játszhatott, akinek a nevét külön bemelegítés után lehetett kimondani! Csak a tősgyökeres helyiek, környékbeliek nyomták, szponzor nélküli mezben, tiszta hazafiságból, nem is akárhogyan. Mára azért egy kicsit elkopott a szigorúság, igazolnak talán vérfrissítésből, talán a jobb variálás miatt.

De a Madriddal nehéz mit kezdeni, bár a szezon vége kicsit zavaros lett. Entrenador "Cholo" Simeone nem így gondolta, a Real elleni BL meccs első 16 perce után meg végképpen nem számolt azzal, hogy kesernyésebb lesz az idény. Most ott mozognak a nagy mezőn, ősszel belehúzhatnak a kemény gangolásba! Hogy aztán ez Griezmannal vagy nélküle, ezt most nehéz kisilabizálni. A kicsi gall erős része az Atletinek, kár lenne, ha elveszne a manchesteri játékos temetőben.

Viszont a baszkok idén is óvatosban felugrottak az Európa Liga vonalra, Madridban meg a tisztes helytállás a fő kitétel. Nem fog menni. Kikapnak.

Tipp: Atlético Madrid–Athletic Club Bilbao 2-0 @ 10.00


Lazio–Internazionale
Az Inter az olasz bajnokság árnyékcsapata, Mourinho BL ragyogása óta 11 edzőt falt fel a klub, mindenféle izgalmasabb, különösebb eredmény nélkül. Egy Inter 19 ponttal lemaradva porosodik a liga közepén? Ki hitte volna ezt Giacinto Facchetti idejében? Hozzávetőleges lötyögés a rajongóknak, az eredményesség, a látványosság elhagyása, a semmittevés Inter mezben. Ez micsoda? Ugyan már! Hogyan lehet bármit is tenni erre a csapatra?

A Lazio ellen meg végképp! A rómaiak szépen menetelve ismét eljutottak a látványos magasságba, keményen belekapaszkodva az őszi nemzetközi utazásba. Az el nem fáradó hívek miatt kötelező lesz kirázni a három pontot a vendégek batyujából! Inter? Ki hisz ebben a csapatban még?

Tipp: Lazio–Inter 3-0 @ 19.00