Szemezgessünk a vasárnapi menüből!


Mönchengladbach1.70  döntetlen3.80  Mainz5.15
Boldogult Lucien Favre óta – aki azért boldogult, mert most a Nizzánál jelen állapotában boldogul Balotellivel, vagy ahogyan az egyik rokonom mondaná, Lobatellivel – össze-vissza cikázik ez a csikócsapat. Mármint a Gladbach. Egyszer a csúcsot döngetik, utána meg a középosztály unalmát élik meg! Olykor bravúros csipkelődés a BL-ben, majd hervasztó vereségek a Bundesligában.

Szerencsére a Mainz kellemes ellenfél lehet, főként, hogy már egy magyar sincs ott és ez nagyban csökkenti a vendégek tesztoszteron minőségét. Minden szövegelés csak sima puncsolás, ezt a meccset nem az vendégeknek találták ki. Bár otthon kicsit nyápic a Galdbach, de ezen a hétvégén a pipa nem az ő nevük mellett füstöl!

Tipp: Mönchengladbach-Mainz 2-0 @ 9.50


Torino4.25  döntetlen3.50  Juventus1.88
Nem szabad tagadnom és nincs is értelme, de semmire sem tartom az olasz nagyorrúak hempergő bajnokságát. A Juventus legalább a BL-ben villog. Ott szép sima a pedigré, semmi összkép roncsoló vereség, bezzeg a bajnokság. Indokolatlan vereség a Genoától, de mégis a csúcson a csapat. Nem is kérdés ki lesz a három pont tulajdonosa.

Torinóról meg csak a Fiat jut eszembe pozitívumként. Ez az autó a nagymenők virítós verdája volt a ’70-es, ’80-as években. Ennyi a maradandó állapota a klubnak nálam. Most is ott porosodnak, ahonnét nehéz bármit is kitűzni. Középen, de nulla kilátással a jövő évi nemzetközi csapatásra. Egyelőre. De a Juve ellen semmi esély a robbantásra. Most még nem. Később sem. Majd más ellen. Valamikor.

Tipp: Torino-Juventus 1-3 @ 16.00


Liverpool1.30  döntetlen6.15  West Ham United10.75
Bármennyire is fáj kimondanom, Klopp mocskosul jól érzi magát Angliában! Arra gondolt mindenki, hogy a mindenhol csak kecmergő Bayern hívó szavára Klopp ugrik haza. De a csóka elképesztően élvezi a melót abban a dögunalmas városban, zabálják a stílusát! Egy hippi edző, jó persze a konszolidált verzióban, meghódította a szmogos szigetet. Első germánként bevette a kikötővárost!

Most sem lesz miért depizni, hiszen zsenge a West Ham. A vendégek nem most pörgetik legjobb szezonjukat. Konkrétan a kiesés elől loholnak, ami ha úgy vesszük, éppen motiváció is lehet, de idegenben kellően hulladékok. Pláne a csillagok irányába törekvő Pool ellen. Reménytelen hétvége, akár már most indulhatnának haza nulla ponttal, vagy talán egy nem túl harsogó, szolid vereséggel. Ez a forduló bukta a West Ham-nek.

Tipp: Liverpool-West Ham 4-0 @ 12.50