Szakértői előzetes: Brazília - Kolumbia


A második negyeddöntőt dél-amerikai csapatok közt rendezik, egészen pontosan a remeklő Kolumbia és kevésbé tündöklő Brazília részvételével. Vajon a brazilok tudnak mit kezdeni James Rodriguez játékával? Vagy Neymar újra ellopja a showt? Jack Lang és Juan Arango  a legfrisebb szakértői hírekkel jelentkezik.

CSAPAT HÍREK

Jack Lang (Brazília): Egy nemzet könnyebbült meg akkor, amikor Neymar értékesítette csapata ötödik büntetőjét Chile ellen a tizenegyespárbaj során. Úgy tűnik, hogy Neymar készenáll arra, hogy kezdőként lépjen pályára Kolumbia ellen, ami nagyszerű hír elnézve a vékonyka csatárfelhozatalt brazil oldalon. Fred valószínűleg megtartja a helyét a kezdőben, ahogy az Oscar-Hulk duó is jó eséllyel ott lesz a pályán a kezdő sípszó pillanatában. Luiz Gustavo eltiltását tölti, ami azt jelenti, hogy Ramires vagy Hernanes kezdhet a helyén középen.

Juan Arango (Kolumbia): Nagy a várakozás a kolumbiai válogatott játékát látva és mindenki arra számít, hogy folytatják remeklésüket a negyeddöntőben is. Sok szakértő már most a torna esélyesének kiálltja ki a "Kávéültetvényeseket", de ez sokkal bonyolultabb annál, mint amilyennek tűnik. José Pekerman mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelően felkészítse csapatát és hogy a földön tartsa sztárjátékosát, James Rodrigezt, a hatalmas hype ellenére. Tisztában van vele, hogy minden erejükkel a meccsre kell koncentráni, még akkor is, ha a hazai csapattal kapcsolatban mindenféle negatív hír jelenik meg a sajtóban.

FORMA

Jack Lang: Annak ellenére, hogy a brazil csapat bejutott a legjobb nyolc közé, még mindig nem lehetünk elégedettek a teljesítményükkel. Jól kezdtek Chile ellen, de aztán újra felbukkantak a csapat tipikus hibái: A gárda képtelen a labdát hatékonyan megjátszani a középpályán, helyette inkább a széleket erőltetik. Kolumbia könnyen előnyére tudja fordítani ezt a szituációt, különösen akkor, ha valaki hibázik.

Juan Arango: Kolumbia meggyőző teljesítménnyel előrukkolva gyűrte le Uruguay-t, és semmi oka nincs a szövetségi kapitánynak arra, hogy változtasson. Sok elemző közelíti meg a meccset mentális szempontból. A brazil csapat a média kereszttüzében van, igazi teher rajtuk van, főleg a Chile elleni tizenegyespárbajt követően. Mindezek ellenére José Pekerman úgy készíti fel a csapatát, mintha Brazília csúcsformában érkezne, hiszen ő is tudja, hogy Luiz Felipe Scolari bármikor képes előhúzni a kalapból valami meglepőt és varázsütésre brilliáns játékot varázsolni a pályára, annak ellenére, hogy jelenleg nem ezt az arcát mutatja a csapat. 

MIT MONDANAK AZ EDZŐK?

Luiz Felipe Scolari (Brazília): “Volt vagy három-négy esélyünk arra, hogy megszerezzük a második gólt, de valamiért nem jött össze. Többet birtokoltuk a labdát, többet lőttünk a kapura, de nem rohanhatunk előre kockáztatva mindent. Ez egy új csapat, melyben a legtapasztaltabb játékosokon is hatalmas a nyomás. Aki mást most, az hazudik."

José Pékerman (Kolumbia): "Kolumbia nagyon megbízható és jó teljesítményt nyújt, mint csapat. Jó formában vagyunk, de tudjuk, hogy ez a meccs rendkívül nehéz lesz, mert a braziloknak megvan az a képessége, hogy lekössék energiáinkat, ami könnyen súlytalanná tehet minket."

KULCSEMBER

Jack Lang: A brazilok többsége abban reménykedik, hogy Neymar viszi majd a hátán a csapatot, de van egy másik szerepkör, ami kiemelt fontossággal bír, melyet most a képen is látható Fernandinho tölt be. Mivel Luiz Gustavo kiesett, ezért a Manchester City játékosára méginkább védekező szerepkör hárul, azon belül is James Rodriguez szemmel tartása lesz a legfontosabb, illetve időnként a védelem kisegítése. Az új társával jól kell együtt mozogjon középen, aki minden bizonnyal Ramires lesz.

Juan Arango: Mivel minden szem a Monaco játékosára, James Rodríguezre fog szegeződni, ezért megnyílhat az út a a Fiorentina szélsője, Juan Cuadrado előtt, aki könnyen kerülhet előnyös helyzetbe a brazil védelemmel szemben. Kiemelkedően fontos lesz az ő és a Real balhátvédjének, Marcelonak a párharca. A volt Fluminense játékos sűrűn kalandozik előre a hazai támadások során, így az olyan játékosok, mint Cuadrado, könnyen galibát okozhatnak. Kolumbia rendkívül hatékony a széleken és ennek Cuadrado az egyik kulcsa.

LEGJOBB FOGADÁS

Jack Lang: Kolumbia/döntetlen dupla esély 1.97. Az egyik csapat szenved és nem képes kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. A másik a torna legjobb teljesítményét nyújtva ejti bámulatba a szurkolókat. Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy a brazilok hazai közönség előtt játszanak, de azért a forma dönt általában. Az imént említett Dupla esély fogadásnál kifejezetten jó oddsz van a Kolumbia/Döntetlen opción.

Juan Arango: Ha Brazília túl sok figyelmet fordít James-re, akkor az területet nyithat meg az olyan játékosok előtt, mint Cuadrado vagy akár Jackson Martínez. Emiatt szerintem jó választás az, hogy Cuadrado gólt fog szerezni 7.00.

EREDMÉNY JÓSLAT

Jack Lang: 1-1-es döntetlennel végződik a 90 perc 7.00

Juan Arango: Kolumbia 2-0-ra nyer 20.00

Fogadj a negyeddöntőkre itt!