Svájc ellen esélytelenek vagyunk, de mi lesz a csoport többi meccsén?


Feröer–Lettország
Mind a két együttest látta már Magyarország. Az egyik, a feröeri kőkeményen bekínálta a magyar nemzeti csapatot. Az nagyon kínos volt, a meccs utáni magyarázkodás meg a játéknál is sutább! Ez amúgy nem a szigetlakók dicsősége, sokkal inkább Storck szégyene volt. De most nem ez a téma. Ezek a rőt szakállú északi izomemberek, akik évszázadok óta ott élnek, ahonnét a legkeményebb világjáró is sírva fordul vissza, azt kell mondani: a halszagúak már nem biodíszletek a focipályán!

Fikarcnyi kétség sincs afelől, hogy a szláv népek lazaságát magukon cipelő, de már bukott lett vb-csapat bármit is kihoz majd a műfű alól! Hiszen ez a nyalka magyar vitézeknek sem sikerült. Ha egy jó Németh Lajos meteorológus a lett csapathoz kerülne, ő időjárási alapon biztosan sikeres taktikát rajzolni a mágnes táblára. De mivel Németh úr magyar, így nulla az esélye az egykori szovjet állam polgárainak. Ha meg végső esetben a gázt elzárnák Feröer irányába, talán, de a helyi népek a hidegtől nem rettennek meg.

Tipp: Feröer-szigetek–Lettország2-1 11.00


Andorra–Portugália
A két csapatot összevetve, innen Magyarországról jó lesz elég óvatosan közelíteni ehhez a kérdéshez. A feröeri székrekedés után érkezett az andorrai lemoshatatlan szégyen, a csapattól, amely most megpróbálja kicselezni az aktuális Európa-bajnokot. Lehet nagyot álmodni, de nem most. Dacoskodhatnak, meg henceghetnek a házigazdák, hogy milyen parádésan leverték a reggeli pékek a magyar nemzeti csapat túlfizette embereit, de ez most más üzemterület!

Egyrészt a portugál az a csapat, amely súlyosan vagy szűken, de mindenkit legyőz. Kivéve persze Priskin könyökét. Másrészt a portugál válogatott nem a magyar! Ott nincs kecmec! Ha lazák a luzitánok, megoldják egy szerény szórással, ha meg éppen jó kedvükben futnak a pályára, erősen megcsapják az eredményjelző kezelőjét az állandó eredmény változással. Ha valaki gyógyszerre iszik, akkor simán tippelhet hazait, de különben meg nem érdemes ilyesmiben gondolkodni.

Tipp: Andorra–Portugália 0-8 20.00


Svájc–Magyarország
Lehet itt erősködni, hogy nemzeti érzés, meg bízni kell a vitézekben, plusz a többi hangzatos blöffölés, de a magyar válogatott nincs olyan formában, hogy bármit is lehessen vakarászni a helvéteknél. Kár arra apellálni, hogy Bürki kapust műtötték és a széleken megbontható lehet a svájci védelem. Egy kérdés ott pörög a levegőben: egyáltalán hogyan jut el odáig a magyar válogatott?

Ki fog a támadással bíbelődni a papíron, fejben jól kimutatható hat védős felállással? Esetleg Eppel Cica bóklászása eredményre vezethet? Ki fogja odarúgni a labdát, és amúgy meg mit kezd vele egyedül? Lanzafame, az olasz gólcsődör, meg a többi Honvédos kiscsikó otthon heverészik, nyomkodja a távirányítót, hívja a haverokat: nézed tesókám, milyen baba a csapat! Ezen a meccsen egy a fontos: essen túl rajta a válogatott. A lehető legkisebb kárral kell lejönni a gyepről, aztán jöhet a pépesre csócsált hozsanna a szürke arcú megmondótól: nem is volt ez olyan rossz!

Tipp: Svájc–Magyarország 3-0 7.00