A srác, aki messziről indult


Pontosabban azon a srácon, aki egy cápa hidegvérével eldöntötte, pontosabban bedöntötte a Barcát a szégyenbe. Cristiano Ronaldo a srác. Akit olyan mérhetetlen gyűlölettel emlegetnek az emberek, korábban ostoba módon én is, hogy az már szinte elmondhatatlan. Innen Magyarországról, az illuzionista labdarúgók földjéről okádja mindenki a szennyet a portugál fickóra. Főként azok a bowden izomzatú kockák, akik a téren, a focicsapat választásakor még a szégyenteljes szerencsemalac szerepére is alkalmatlanok voltak. Térerő nélkül egy A4-es lapot is képtelenek megfordítani. Na, ezek az arcok tolják a frankót.

Miközben ez a srác egy nagyon komoly példaképe olyanoknak, akik a labdarúgásban látják a boldogulásukat. Nyilván rengeteg embert hidegen hagy CR életútja. Olyanokat, akik maguktól elájulva, a Liszt Ferenc téren betépve tartanak autós bemutatót a sikongató aranyásó nőknek.

Ez a fiú olyan messziről indult, hogy arra nincs mértékegység. Kezdődő alkoholista édesapja afféle megtűrt mindenes volt az első klubjánál, ahová bekunyerálta kisfiát próba játékra. A srác bejött a góréknak, ő meg persze minden nap a legjobb akart lenni. Nem csak jó. A legjobb!

Következett Anglia, ahol szintén megállta a helyét, pedig szépen kapta a „portugál gyapotszedő” jelzőt. Aztán ott is leszorította a büszke, de nagyon nagypofájú angolok nyelvét. Megtanulta a szlenget, a britek megtanulták CR-t tisztelni. Ott is cefet sokat dolgozott.

Ráverik, hogy micsoda gazdag nagyképű! Büszke lehet, amit a tudásával, az akaratával megkeresett. Hetente vesz új autót, és nyerítve kárörvendenek, ha összetöri a drága verdáját! Amy Winehouse cementes zsákban hordatta haza a kokszot, mégis a zene nagyasszonyának hozsannázzák. Posztumusz. Ronaldo, sokaknak segít. Betegeken, Funchal szülővárosán, édesanyját meggyógyító kórházán, palesztin gyerekeken.

Hogy megcsinálja a világ legjobb nőit? Mi ebben a baj? Jobb lenne, ha Karim Benzemává válna? A franciáról nem tudjuk, hogy éppen kicsoda, mert mindenkit felnyársal! Legyen az nőimitátor, manöken vagy versenyló… Az jobb? Ronaldo példakép lehet, az androidos készülékkel férfinak mutatkozó lényeknek. Férfi. A világból kivesző típus.

A Barca ellen micsoda nyugalommal küldte a hálóba a labdát! A győztes gólt! Penge éles választás, hidegfejű döntés, precíz végrehajtás. Nem a véletlen, vagy apuka pénzének eredménye volt az.

Fogadjunk, most sokan a Real szurkolók közé sorolnak majd.

Fogadjunk, azok nem értik miről beszélek!