Végre az olaszok is elkezdik!


Verona 4.50, döntetlen 3.80, AC Milan 1.72
A frissen feljutott Verona alapos keretátalakítást végzett az átigazolási szezon alatt, szinte két csapatra való játékos távozott és ugyanennyi érkezett. Még korai lenne feltételezésekbe bocsájtkozni, hogy mennyire sikerült összegyúrni ezt a sok új labdarúgót, annyi biztos, hogy a felkészülési meccseik nagy részét megnyerték. Majd az olasz kupa első fordulójában 1-0-ra nyertek a Palermo otthonában, ami igen-igen jó eredménynek mondható.

Milánóban sem tétlenkedtek a nyári szünet alatt, számos transzfert ütöttek nyélbe. Az első csapat gerince egyben maradt, és a felkészülési meccsek mellett a klubvilágbajnokságon is részt vettek. A Valenciát és a Los Angeles Galaxyt megverték (2-1, illetve 2-0), a Chelsea-től 2-0-ra kikaptak. Az biztos, hogy aktuális ellenfelük jóval gyengébb játékerőt képvisel, mint az előbb említett csapatok de nem lennék meglepve, ha a Milan ősi olasz szokás szerint leikszelne szombat este a gyengébb csapat otthonában.

Tipp: Döntetlen @ 3.80

Sampdoria 6.55, döntetlen 4.00, Juventus 1.50
Talán a Sampdoria most az a Seria A csapat, amelyiknél a legerősebb a "magyar vonal." Laczkó Zsolt a klub játékosa, és elvileg bizonyíthat ebben a szezonban, míg Emanuele Testardit a Honvédnak adták el. A Samp' is sikerrel vette a kupa első fordulóját, 2-0-ra nyertek a Benevento ellen, hazai pályán.

Idegenben kezd tehát a bajnoki címvédő, ráadásul Tevezzel a soraiban vágnak majd neki a szezonnak. A Zebrák az összes klubvilágbajnoki meccsüket elbukták, viszont az olasz Szuperkupát simán megnyerték a Lazio ellen (4-0). Májusban egyébként 3-2-re kikaptak a Sampdoriától, könnyen lehet, hogy most is megégnek Genovában. Egyébként utoljára 2006-ban tudott nyerni a Juventus a Samp' vendégeként. 

Tipp: Sampdoria - Juventus 1X @ 2.45

Inter 1.70, döntetlen 3.70, Genoa 4.70
Vajon alulmúlja tavalyi gyalázatos teljesítményét az Inter? Nos, csakúgy mint városi riválisánál, itt is komoly játékoskeringő zajlott le az átigazolási szezon alatt. Mindenestre egy, a tavalyi szezonhoz hasonló szereplés nagy csalódást jelentene. Főleg hazai pályán tudtak szörnyen szerepelni, ki tudja miért. Az előző szezonban nem hozott gólesőt, ha a Genova ellen játszottak, de a hosszabb időre nyúló statisztikákból kiindulva most kiszakadhat a gólzsák.

Az elmúlt szezonaban a Genoa volt a döntetlenkirály. Mindig rettentő kevés gólt kaptak, viszont a nyáron jelentősen gyengült a védelmük. Ugyanis Andreas Granqvistet eladták Oroszországba, aki az osztályzatok alapján a Seria A legjobb védője volt tavaly. A kupából kiestek az első forduló után, ez nem sok jót sejtet. 

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 2.00