Vasárnapi széria


Atalanta5.00  döntetlen3.75  AS Roma1.70
Zsinórban két bajnokit is megnyert az Atalanta, mindkettőt hazai pályán, előbb a Bologna, majd az AC Milan ellen. Aztán az előző fordulóban Torinóba látogatott az együttes és ott 2-1-re kikapott. Most a hetek óta remek formában futballozó AS Romát fogadják és a hazaiak helyzetét finoman szólva sem segíti, hogy Marten De Roon eltiltás miatt nem lehet ott a pályán. A holland középpályás egymaga több párharcot nyert meg a szezon során, mint a többi Atalanta játékos összesen. Hiánya bármikor érzékenyen érintheti a csapatot, de most különösen fájó lehet a hazaiak számára, hogy kihagyja a meccset, hiszen az AS Roma ereje leginkább a roppant gyors kontrákban rejlik.

A vendégek egyébként a Juventus elleni vereség óta tizenegy fordulón keresztül nem kaptak ki, kilenc mérkőzést megnyertek és kétszer ikszeltek. A legutóbbi döntetlent pont az előző körben hozták össze, amikor kisebb meglepetésre 1-1-el ért véget a Bologna elleni hazai meccsük.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.12


Juventus1.15  döntetlen7.60  Palermo20.00
A Juve jó úton halad afelé, hogy sorozatban ötödször megnyerje az olasz bajnokságot. A Serie A-ban tavaly október óta egy kivételével az összes meccsüket megnyerték a Zebrák és bár Gigi Buffonnak mostanában több védenivalója akad, mint az előző hónapokban összesen, azért nem túl valószínű, hogy a roppant gyenge formát mutató Palermo beleköpne a levesükbe.

A Balogh Norbertet télen leigazoló Palermo az elmúlt tizenegy fordulóban hét meccset elveszített és négy alkalommal ikszelt. Múlt héten a Lazio házgazdájaként kaptak ki teljesen simán 3-0-ra.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 1.55


Lazio1.70  döntetlen3.75  Empoli5.00
Két nyeretlen forduló után győzött múlt héten Palermóban a Lazio. A hazai csapat már aligha érhet oda európai kupát érő helyre és kiesni sem fog. Stabilan a középmezőnyben tanyázva inkább már a következő szezon járhat a fejekben.

Az Empoli nagyjából ugyanebben a cipőben jár és hosszú nyeretlenségi szériát zárt le maga mögött azzal, hogy 2-0-ra verte a Fiorentinát az előző körben. Azon a mérkőzésen az Empoli lengyel légiósa, Piotr Zielinski lőtte a mindent eldöntő második találatot. A középpályás igen fontos láncszeme a csapatnak, de most eltiltás miatt kihagyja a találkozót. Nélküle roppant nehéz lesz a vendégek dolga.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85