Újra idegenben lép pályára a Juventus


Torino–Pescara
A legutóbbi kilenc bajnoki meccséből csak egyet nyert a meg a Torino, de aktuális ellenfele még ennél is rosszabbul szerepel. A Pescara ugyanis a szezonban eddig még csak egyszer gyűjtötte be a három pontot.

A Torino rossz formája leginkább a támadások során megfigyelhető bizonytalankodásokból fakad, de hazai pályán legyűrik majd valahogy a Serie A sereghajtóját.

Tipp: Hazai 1.37


Sampdoria–Bologna
Nem elég, hogy a Napoli 7-1-re elintézte múlt hétvégén a Bolognát, a Milan elleni hétközi bajnokit elvesztette Donadoni együttese szerdán (0-1). Pedig a meccs során kettős emberelőnybe került a Bologna, mégsem sikerült egy pontot sem otthon tartaniuk.

Ilyen előzmények után nehéz azt elképzelni, hogy megtréfálnák idegenben a Sampdoriát, főleg, hogy a genovai együttes zsinórban két bajnokit is megnyert. Előbb az AS Romát verték otthon 3-2-re, majd az AC Milan ellen győztek idegenben 1-0-ra. Ráadásul a Bologna utoljára 1998-ban tudott győzni a Samp’ vendégeként.

Tipp: Hazai 1.82


Cagliari–Juventus
Zsinórban öt tétmeccset nyert meg a Juventus (négy bajnokiról és egy kupameccsről van szó). A bajnoki győzelmek során még csak gólt sem kaptak a Zebrák, akik magabiztosan vezetik a Serie A-t.

A Cagliari már korántsem tud ilyen szép statisztikát felmutatni, ugyanakkor ebben a szezonban csak két csapat tudta őket megverni otthon: a Napoli és a Fiorentina. A Juve vereségei pedig rendre idegenben történtek ebben az idényben, mégpedig akkor, ha a Zebráknak a hét közepén is játszaniuk kellett. Szerdán meg ugye a Crotone vendége volt az Öreg Hölgy.

Persze ezzel nem azt próbáljuk sugallni, hogy ez a párosítás fix egyes, de azért nem lesz könnyű dolga a Juventusnak. Igaz, a hazai csapat valószínűleg nélkülözi majd Marco Boriello játékát, aki nem mellesleg vezeti a Cagliari házi góllövőlistáját és annak idején a Juvéban is megfordult. Ha mondjuk ő a pályán lenne, akkor komoly meglepetést is okozhatna a hazai csapat, de még így is benne van egy lőtt gól a házigazdák játékában.

Tipp: Hazai gólok 0,5 felett 1.90