Tisztes távolságban maradhat a Juve üldözőitől


Napoli 3.00, döntetlen 3.30, Juventus 2.40
Egyből hatalmas rangadóval indul pénteken a Serie A aktuális fordulója. Az észak-dél ellentét alapból nagy hangsúlyt kap ezen a találkozón, mindezt még tetézi, hogy a Napoli második, a Juventus pedig az első helyen áll a bajnokságban. A két csapat közt hatpontnyi a különbség, ami könnyen háromra olvadhat.

Azaz inkább olvadhatna, ha a Napoli tudna mostanában úgy focizni, mint tették azt januárban és február elején. A Viktoria Plzen elleni csúfos EL vereség (otthon 0-3, majd egy hét múlva 2-0) után viszont igencsak megtört a nápolyiak lendülete. Azóta csak két vérszegény 0-0-át voltak képesek összehozni Cavaniék a bajnokságban a Sampdoria ellen otthon és Udinében hétfőn.

Ellenben a Juventus jól teljesít az idén, ebben az évben eddig csak Rómában kaptak ki, de ott kétszer is (a Lazio 2-1-re, a Roma pedig 1-0-ra verte őket). A két csapat őszi meccsét a torinóiak nyerték 2-0-ra. Utoljára pedig 2011 januárjában kaptak ki a Napoli vendégeként. Nápolyban soha nem kellemes dolog vendégként játszani, valószínűleg ez most sem lesz másképp. Így aztán nagy eséllyel újra érvényesül az ősi talján mondás, miszerint „idegenben jó az egy pont.”

Tipp: Napoli – Juventus 1-1 @ 6.50

Milan 1.65, döntetlen 3.70, Lazio 5.50
A két csapat helyet cserélt a tabellán, miután a Milan ikszelt az Inter ellen (1-1) vasárnap, hétfőn viszont nyert a Lazio a Pescara ellen 2-0-ra. Most megint helyet cserélhet a két gárda, ha Milan nyerni tud, visszakúszhat a harmadik helyre. Márpedig minden esélyük megvan a győzelemre, idén ugyanis eddig mindenkit megvertek pályaválasztókén (ebben benne van a Barca elleni BL siker is). Tíz gólt rúgtak és négyet kaptak. Érdekesség, hogy az eddig otthon lejátszott négy bajnoki meccset kivétel nélkül 2-1-re nyerték meg.

A Lazio korántsem büszkélkedhet ilyen jó sorozattal, a bajnokságban csak hétfőn nyertek először több mint egy hónap után. Idegenbeli mérlegük sem túl rózsás a bajnokságban, idén eddig egy pontot szereztek más pályákon, nyolc kapott és négy rúgott gól kíséretében. A két csapat őszi meccsét a Lazio nyerte 3-2-re, most egy hasonló győzelem igencsak meglepő volna.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 2.00

Catania 2.40, döntetlen 3.25, Inter 3.00
Könnyen megfázhat az Inter a cataniai márciusban. A catania igen impozáns hazai mutatóval rendelkezik (9-2-2), ráadásul utolsó két bajnokiját is megnyerte a Parma és a Bologna ellen. Nem véletlen, hogy a hetedik helyen áll az együttes, 2 pontra az Európa Ligát érő ötödik helytől, ahol (egyelőre még) pont az Inter tanyázik.

Mostanában nincs jó formában az Inter, vendégként meg különösen rosszul megy a kék-feketéknek. Utóbbi hét idegenbeli fellépésük alkalmával hatszor kikaptak és egyszer ikszeltek.

Tipp: Az első fél órában nem lesz gól @ 1.85