Sok gólt hozhat a Juventus-Milan rangadó


Bologna - AS Roma

Az AS Roma 27 lőtt góllal jelenleg a Serie A legeredményesebb csapata, támadójátékukat Mohamed Salah és Gervinho gyorsaságára építették föl. Most egyikük sem tudja vállalni a játékot, mindketten sérüléssel bajlódnak. Ez komoly dilemma elé állítja Rudi Garcia edzőt, hiszen vagy beteszi előre az eddig elég gyengén muzsikáló Juan Iturbét vagy alapjaiban változtat csapata taktikáján.

Akárhogy is alakul majd, első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy az AS Romának nem lehet majd nehéz dolga a 17. helyezett Bolognával szemben, ugyanakkor a hazai csapat zsinórban két meccset is megnyert, amióta Roberto Donadoni lett náluk az edző.

Tipp: 1X @ 2.12

 

Juventus - Milan 

Gigi Buffon ezen a héten ünnepelhette első osztályú debütálásának húszadik évfordulóját. Pont a Milan ellen állt be először a kapuba, még a Parma színeiben és nem is kapott gólt azon a találkozón, pedig akkor olyan játékosok futballoztak a Milanban, mint George Weah és Roberto Baggio. Szombaton a milánóiak kapujában egy hasonlóan tehetséges, tinédzserkorú kapus kezd majd Gianluigi Donnarumma személyében.

A fiatal hálóőrt máris Buffon lehetséges utódjaként emlegetik a válogatottban. Ehhez mondjuk Mattia Perinnek is lesz majd egy-két szava, viszont az kétségtelen, hogy Donnarumma valósággal berobbant a köztudatba. Négy bajnokiból kettőn védett úgy, hogy nem kapott gólt – ezzel máris kettővel több kapott gól nélküli meccset tudhat magáénak, mint Diego López, akinek a szezon elején szavaztak bizalmat.

Viszont Donnarumma dolga talán most nehezebb lesz, mint eddig bármikor, ugyanis a Juventus legutóbbi három hazai meccsén összesen hét gólt szerzett, és ha egy üzlet egyszer beindul…

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 2.08