Sok gólos meccset játszhat az AS Roma és a Fiorentina


Roma - Fiorentina

Mindkét csapat 53 ponttal várja a péntek esti összecsapást és nyilvánvalóan ugyanaz a céljuk: kiharcolni egy Bajnokok Ligája indulást érő pozíciót, ami esetünkben elsősorban a harmadik hely elérését jelenti. Paolo Sousa próbálta csökkenteni a csapatára nehezedő nyomást azzal a nyilatkozattal, hogy a lilák számára az első hat hely valamelyike volt a kezdeti célkitűzés és ehhez képest majdnem az egész szezont a top3-ban töltötték.

A két együttes közel azonos erőt képvisel és hasonlóan jó formában van. Az AS Roma zsinórban hat bajnokit nyert meg, bár nem a legerősebb ellenfelekkel találkozott. A Fiorentina meg veretlen maradt a legutóbbi hét mérkőzésén és a Napoli ellen is igen jól játszottak hétfőn (1-1).

Fogadási szempontból nehéz ügy ez a párosítás, de mivel a Roma mostanában rendre legalább két gólt lő meccsenként, ezért alighanem ez most is így lesz. Plusz Stephan El Shaarawy valósággal szárnyal, mióta januárban Rómába igazolt: öt bajnokin négy gólt szerzett.

Tipp: Stephan El Shaarawy gól @ 3.25

 

Verona - Sampdoria

Igencsak ellentétes módon alakult az előző forduló a két együttes számára. A Sampdoria hosszú idő után tudott újra nyerni a Frosinone ellen, míg a Hellas Verona kikapott az Udinesétől. Így jelenleg tíz pont különbség van a két gárda között.

Egy győzelemmel a Verona nagyot léphet a bennmaradás felé, viszont eltiltás miatt nem lehet ott a pályán az ügyeletes gólvágójuk, Giampaolo Pazzini. Ez amúgy elég jó hír a Samp’ számára, amely az idegenbeli meccseiken rendre legalább két gólt kap; viszont még így sem számítok arra, hogy a vendégek megússzák kapott gól nélkül. Ugyanakkor a kiesőzónától már elég messze kerültek Montelláék ahhoz, hogy egy kicsit nagyobb önbizalommal játszanak majd.

Tipp: Vendég és mindkét csapat gólt szerez @ 5.30

 

Napoli - Chievo 

Nehéz időket él a Napoli. Kiestek az Európa Ligából és a Juventus-Milan-Foirentina trió közül egyik csapatot sem tudták megverni. Ehhez képest még mindig csak három pont a hátrányuk a listavezető Juventus mögött. Tekintve, hogy most rendre verhető ellenfelekkel játszanak majd, a bajnoki cím még mindig elérhető közelségben van számukra.

Gonzalo Higuaín is újra megtalálta a góllövő cipőjét a hétfői bajnokin a Fiorentina ellen és nem mellesleg előzőleg 15 hazai meccsen 16 gólt rúgott.

Tipp: Higuaín gól és hazai @ 1.61