Serie A: Két bajnokesélyes csatája


Lazio1.48  döntetlen4.10  Sassuolo7.60
Két vesztes bajnokit követően tudott újra nyerni a Lazio az előző fordulóban: a Palermót verték 4-0-ra idegenben. Ez volt a második győzelmük a szezonban, ezen kívül még három vereséget jegyezhetnek föl. Vannak hiányzók a Laziónál és egyáltalán nem biztos, hogy könnyed hazai győzelemmel ér véget a találkozó, mint ahogy azt az oddsok alapján gondolnánk.

Mert ugyan a Sassuolo még nyeretlen a szezonban, de az Intertől elszenvedett súlyos vereséget (7-0) leszámítva, nem sok csapatnak sikerült legyőzni őket. Mondjuk múlt héten pont elszenvedték második vereségüket (a Napoli győzte le őket otthon 1-0-ra), de ezen kívül háromszor játszottak döntetlent.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.28


Udinese1.52  döntetlen3.90  Cesena7.60
Nagyszerűen alakul eddig az Udinese szezonja, öt meccsből négyet megnyertek, csak a Juventussal nem bírtak Torinóban. Múlt hétvégén 4-2-re győztek hazai pályán a Parma ellen és az újonccal szemben is egyértelműen ők az esélyesek. Itt jegyeznénk meg, hogy nem csak Totti az egyetlen „öreg” játékos, aki kiváló formában futballozik, hanem az Udinese csatára, Di Natale is, aki már négy gólnál jár a bajnokságban.

Hazai pályán játszott 1-1-et a Milannal az előző fordulóban a Cesena. Idegenben eddig kétszer léptek pályára, mindkét meccset 3-0-ra veszítették el (Lazio, majd Juventus).

Tipp: Di Natale gól @ 2.20


Juventus1.88  döntetlen3.45  Roma4.65
Bajnoki címvédőhöz méltóan szerepel a Juventus: öt meccs, öt győzelem, tíz rúgott és nulla kapott gól eddigi mérlegük. Szerdán 1-0-ra kikaptak az Atletico Madridtól a BL-ben, tétmeccsen ez volt az első vereségük tavaly április óta.

Ebben az évben már háromszor játszott egymással a Juve és a Roma (két bajnoki és egy kupameccs); kétszer a torinóiak örülhettek, egyszer pedig a rómaiak.

A Roma is hibátlan eddig a bajnokságban, ugyanúgy tizenöt pontot gyűjtöttek, mint aktuális házigazdájuk. Annyi a különbség, hogy a farkasok eggyel kevesebb gólt lőttek, illetve egyet kaptak is: a Parma talált be ellenük. Érdekesség, hogy az öt győzelmükből négy alkalommal két gólt lőttek az ellenfélnek.

Ugyan még korai lenne arról beszélni, hogy vajon melyik csapat nyeri meg a bajnokságot, de ez a mérkőzés akár fordulópont is lehet a bajnoki cím szempontjából. Mindkét együttesben vannak olyan klasszis labdarúgók, akik akár csak egy villanással is eldönthetik a meccset, elég ha csak a 38 éves (!) Totti Manchester City elleni teljesítményre gondolunk.

De megemlíthetjük a másik oldalról Tevezt vagy Pogbát: egy szó, mint száz roppant érdekes találkozónak nézünk elébe.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.76

A kombináció eredő szorzója @ 8.83