Római derbi rázza föl a vasárnap délutánt


Lazio–AS Roma
A Lazio utoljára a 2013-as Coppa Italia döntőben tudta megverni városi riválisát és most hosszú idő után megint jó esélyük van arra, hogy nyerjenek Tottiék ellen. A Biancocelesti ugyanis zsinórban kilenc meccsen veretlen maradt és a csapategységet jól mutatja, hogy 13 különböző játékos volt már eredményes a meccseiken. Nincsenek hiányzóik, a héten ugyanis Federico Marchetti és Stefan De Vrij is együtt edzett már a csapattal.

Az AS Roma sincs éppen rossz formában – a tabellán egy ponttal előzik meg a Laziót. Ugyanakkor Mohamed Salah szerdai térdsérülése nagyon rosszkor jött a számukra. Eddig ugyanis kulcsszerepe volt az egyiptomi csatárnak: nyolc góllal és négy gólpasszal segítette a Farkasokat. Ezen kívül gyorsasága és robbanékonysága is nagyon fog hiányozni.

Tipp: Hazai 3.00


Sassuolo–Empoli
Az elmúlt kilenc forduló során nyeretlen maradt a Sassuolo és lassan a kiesés felé sodródik az amúgy roppant szimpatikus gárda. Az Empoli viszont még náluk is rosszabban teljesít és ez lassan Giovanni Martusciello állásába kerülhet – legalábbis szerdai, másodosztályú Cesena elleni kupavereség biztos nem erősítette meg vezetőedzői pozíciójában.

Az eredmény szinte megtippelhetetlen, érdemes inkább a gólok számában gondolkodni. Bár előzetesen azt gondolhatjuk, hogy ez a találkozó nem a gólokról szól majd, hiszen Sassuolo mindössze hatszor volt eredményes hazai pályán ebben a szezonban, míg az Empoli összesen négyszer idegenbeli meccsei során. Ugyanakkor mindkét csapatnak borzasztó a védekezése (a két együttes összesen 17 gólt kapott a legutóbbi hat meccsen) és emiatt potyoghatnak a gólok mindkét oldalon.

Tipp: Gólok 2,5 felett 2.15


Fiorentina–Palermo
A Palermónál ebben a szezonban a harmadik új edzőt köszönthetik. Roberto De Zerbi állása csupán addig volt biztos, amíg a Spezia nem ejtette ki a Palermót a Coppa Italából – ezután már kezdhetett is csomagolni a mester. Ezzel a kupavereséggel együtt a Palermo zsinórban nyolc meccset veszített el, úgyhogy az új edző, Eugenio Corini igencsak szép feladat előtt áll, ha fel akarja rázni a társaságot.

A Fiorentina szezonja sem alakul a legjobban, de legalább otthon jól megy nekik. Hat hazai meccsen összesen csak két gólt kaptak eddig, úgyhogy nagy eséllyel ezt a meccset is behúzzák majd.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 2.05