Rangadók vasárnapja Itáliában


Bologna–Palermo
Még közvetlenül a válogatott szünet előtt, az AS Roma elleni meccsen, a második félidőben beállt Mattia Destro és biztosak lehetünk benne, hogy most ezúttal a kezdő tizenegyben láthatjuk viszont. Nagy szükség van rá Bolognában, ugyanis Nagy Ádámék mind a négy meccsüket elveszítették a hiányában (sőt, igazából ötöt, ha az AS Roma elleni vereséget is beleszámítjuk).

Destro az egyetlen olyan játékos a Bologna keretében, aki egy gólnál többet lőtt eddig a szezonban. Ugyanakkor az ő visszatérésének ellenére nem számíthatunk gólgazdag meccsre. Leginkább azért nem, mert a Bologna legutóbbi 13 hazai mérkőzése során csak egyszer fordult elő, hogy kettőnél több gól született.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.77


Empoli–Fiorentina
Nyolc meccsen keresztül az Empoli még csak gólt sem volt képes lőni, majd aztán egyből négyet rámolt a Pescarának. A toszkán-derbi előtt ez mindenképp jó előjel, ám ez meccs sem a gólokról fog szólni.

Már csak azért is, mert Firenzében is gondot okoz a góllövés (leszámítva az 5-3-as végeredményt hozó, Cagliari elleni bajnokit). Mérkőzésenként átlagosan kevesebb, mint egy gólt lőnek és ez borzasztóan kevés.

Tipp: Gólok 1,5 alatt 3.15


AC Milan–Inter
A frissen kinevezett, ős-Inter fanatikus Stefano Pioli aligha álmodhatott drámaibb kezdésről. A milánói derbi bármilyen körülmények között nagy esemény, de most különösen az. Ha nyer az AC Milan, akkor már 11 pontos előnyre tesz szert városi riválisával szemben. Viszont ha az Inter győz, akkor fölléphet a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek valamelyikére.

Az nem kérdés, hogy ebben a szezonban az AC Milan jobban futballozik, ugyanakkor a védelmük erre a meccsre kicsit foghíjas lesz. A középhátvéd Alessio Romagnoli megsérült a válogatottban és nagy eséllyel kihagyja a derbit, míg Gustavo Gomez csak késve érkezett vissza Paraguayból, emiatt nem tudott rendesen edzeni.

Mivel egyelőre semmit nem tudunk Pioli taktikai elképzeléseiről, roppant nehéz dolgunk van, ha tippelni akarunk erre a meccsre. Viszont annak tükrében, hogy az AC Milan védeleméből egy alapember biztosan hiányzik és mindkét oldalon remek csatárok vannak (Icardi, illetve Bacca), valószínűleg látunk majd gólokat is.

Tipp: Gólok 2,5 felett 2.10