Rangadók hétvégéje Olaszországban


Juventus–AS Roma
Az első és a második helyezett csatáját láthatjuk majd szombat este. A Juventus 39 ponttal vezeti a tabellát, mögötte második az AS Roma 35-tel. Nem kell ahhoz matekzseninek lenni, hogy lássuk: a Juve komoly előnyre tehet szert riválisával szemben, vagy éppen Tottiék faraghatnak nagyot a hátrányukból – persze csak ha nyerni tudnak.

A Juve vendégeként viszont nem könnyű győzni, sőt, majdhogynem lehetetlen. Ez utoljára az Udinesenek sikerült még 2015 áprilisában, azóta a Juve veretlen hazai pályán. A Zebráknak ugyan volt egy komolyabb botlása idén novemberben, de akkor Genovában kaptak ki és nem otthon.

Az előző fordulóban torinói derbit nyert a Juve, Paulo Dyabalának kulcsszerepe volt a győzelemben. A héten kisebb sérüléssel küzdött, de valószínűleg szombat este bevethető lesz. A vendégek részéről Mohamed Salah visszatérésről suttognak, ami kétségtelenül nagyot dobna az AS Roma támadójátékán.

Tipp: Hazai 1.70


Genoa–Palermo
Az utolsó helyen szerénykedő Palermo mind a hat pontját idegenben szerezte (egy győzelem és három döntetlen) ráadásul minden egyes vendégjátékuk alkalmával gólt tudtak lőni.

Ugyanakkor 16 forduló során összesen 11 gólt szereztek és ebből hetet Ilija Nestorovski lőtt egyedül. Nem lenne hát meglepő, ha Genovában is betalálna. Esélyeit növeli, hogy a hazai együttes egy igen fárasztó meccset játszott még csütörtökön, a Fiorentina ellen.

Tipp: Nestorovski gól 4.75


Lazio–Fiorentina
Zsinórban három győztes tétmeccs után 1-0-ra kikapott a Genoától a Fiorentina csütörtökön. Paolo Sousát rengeteg kritika érte a vereség miatt, különösen Nikola Kalinic játékát hiányolták sokan (a támadó csak a második félidőben kapott lehetőséget). A portugál edző ezt azzal magyarázta, hogy pihentetnie kellett őt.

Valószínűleg már erre a meccsre gondolt a mester, bár a Lazio vendégeként több kell majd, mint egy pihent csatár. A római együttes kiváló formában futballozott egész ősszel, csak a Juventus, a Milan és az AS Roma tudta őket megverni.

Tipp: Hazai 2.00