Otthon vigasztalódhatnak az Európától csütörtökön búcsúzó csapatok


Lazio - Sassuolo

A Lazio volt az egyetlen olasz együttes, amely továbbjutott az Európa Liga legjobb tizenhat csapata közé és ha eddig nem, ezek után egészen biztos, hogy prioritást élvez náluk az EL szereplés. Már csak azért is, mert a bajnokságban „biztonságos”, tizenegy pontos hátrányban vannak az ötödik helyen álló Intertől és így az európai kupaszereplést érő helyek már most szinte beláthatatlan távolságba kerültek számukra.

Ugyanakkor nehéz azt elképzelni, hogy Stefano Pioli ne törekedjen győzelemre ezen a mérkőzésen, szóval valószínűleg a kulcsjátékosok egy része ugyanúgy a kezdőben lesz majd, de alighanem páran kihagyják majd ezt az összecsapást – például Antonio Candreva a padon kezdhet.

A Sassuolo ugyan pont nyert az előző fordulóban, de ezt leszámítva nem nagyon jöttek az eredmények az elmúlt hetek során. A hazai csapatnak viszont elég jól megy mostanában, legutóbbi három bajnoki meccsükön összesen hét pontot szereztek.

Tipp: Hazai nyer és mindkét csapat gólt szerez @ 4.00

 

Fiorentina - Napoli

Mindkét csapat kiesett az Európ Ligából múlt hét csütörtökön, úgyhogy most kéne villantaniuk valamit. A Bajnokok Ligája selejtezőt érő helyek most hirtelen fölértékelődtek számukra, de a bajnoki címre is esélyes még mindkét csapat. Bár a Fiorentina esélyei csökkentek az elmúlt pár fordulóban, de egy győzelemmel most még visszaszállhatnak a versenybe.

A Napoli nyeretlen maradt az elmúlt négy tétmeccsén és úgy tűnik, hullámvölgybe kerültek. Viszont a helyzet ennél jóval árnyaltabb: a Juve csak az utolsó percekben esett Simone Zaza bombával tudott győzni ellenük és a Villarreal elleni párharc is csak nüánszokon múlott.

Ha a nápolyiak helyzetét elemezzük, akkor ez még nem minden: támadásban már korántsem olyan hatékonyak, mint azt korábban megszokhattuk tőlük. Leginkább Gonzalo Higuaín góljai hiányoznak. Mindez nem sok jót sejtet egy olyan csapat otthonában, amely a második legjobb hazai statisztikával bír a Serie A mezőnyében.

Tipp: Hazai @ 3.20