Olasz meló vasárnapra


Fiorentina1.90  döntetlen3.65  Palermo4.00
A Palermo váratlanul megnyert zsinórban két bajnokit, ezáltal fölcsillant a bennmaradás reménye számukra. A szicíliai gárda mindig is nagy túlélő volt, bár egészen idáig nem tűnt úgy, hogy ez erre a szezonra is érvényes lesz – leginkább a folyamatos edzőváltások miatt.

Most azzal a tudattal utaznak Firenzébe, hogy győzniük kell és amúgy ez egyáltalán nem lehetetlen. A Fiorentina ugyan az ötödik, de a legutóbbi tizenegy meccsükből csak egyet nyertek meg. Ráadásul Nenad Tomivic eltiltás miatt kihagyja a mérkőzést, ezzel jelentősen gyengül a hazai csapat védelme. Helyette nagy eséllyel Facundo Roncaglia játszik majd, aki sokkal gyengébb a fejpárbajok tekintetében és ez végzetesnek bizonyulhat majd Alberto Gilardinóval szemben, aki góljainak java részét fejjel szerzi.

Tipp: Gilardino gól @ 2.95


Torino7.25  döntetlen5.00  Napoli1.40
Az idegenbeli meccsek afféle mumussá nőtték ki magukat a Napolinál, ugyanis legutóbbi három vendégként lejátszott mérkőzésüket simán elveszítették. Mondjuk ezekből kettő az Inter és az AS Roma otthonában történt, ami azért belefér. Ugyanakkor, ha jobban belegondolunk, elég siralmas az a tény, hogy utoljára február harmadikán tudtak győzni idegenben: akkor a Palermo otthonából hozták el a három pontot.

A Torino számára már nem sok tétje van a hátralévő fordulóknak, ennek ellenére simán vertek egy ötöst múlt hét szombaton az Udinese vendégeként. Valami azt súgja, hogy van ott még ahonnan ez jött.

Tipp: 1X @ 2.95


Verona6.00  döntetlen4.20  Juventus1.55
Itt az ideje, hogy búcsút vegyünk az utolsó klasszikus olasz középcsatártól – írta a Gazzetta dello Sport Luca Tonival kapcsolatban. A 39 éves támadó ugyanis bejelentette visszavonulását. Egy kicsit beárnyékolja a dolgot, hogy a Verona az utolsó helyen végzett és kiesik az élvonalból, de hát ez van.

Ugyanakkor Toninak még van esélye arra, hogy megszépítse kicsit a visszavonulását azzal, ha gólt szerez. Miért is ne?

Tipp: Luca Toni gól @ 3.20