Nagyszerű meccseket tartogat a vasárnap!


West Ham United–Liverpool
Még mindig óriás rajongója vagyok Jürgen Kloppnak, de mostanában inkább a német korábbi gerjesztései miatt. Micsoda frankó komákat nevelt ki Dortmundban! Álmomban ő a Bayern edzője, nem holmi mitugrász pénznyelő automaták, akik soha semmire nem viszik a bajorokat.

De itt most a ’Poolról kellene szólnia az okosságnak. Ha és amennyiben a Vörösök nem akarnak kockázatos BL selejtezőben pirulni, egy forró nyári időpontban – azzal a teherrel együtt, hogy akár ki is üthetik őket – akkor igenis iparkodniuk kell, még idegenben is. Sőt!

Kloppot bekóstolták korábban, hogy egy kicsit visszahúzódtak a támadók, de ha nyernek Slaven Bilic hullámvasutas bandája ellen, akár még jó is lehet a német levezetése. Mármint a bajnokság szempontjából. Pedig volt Kloppnak cidrizni valója a téli álom után! Semmi nem jött össze, morálisan meglazult a csapata, még a híres mentális kapaszkodójából is kicsúszott a gárda. Bár nem túl combos az utolsó három mutatvány, talán joggal rikácsolják a gombafejű liverpooliak a győzelmet.

Bilicnek is meggyűlt a baja a szezonnal, neki is jó lenne egy diadal. Bár a kiesés nem fenyegeti őket, egy váratlan siker után határozottan lehetne nyúlni a prémiumért, ahelyett, hogy ökölbe szorított gyomorral fusson az ideges rajongók elől.

Tipp: West Ham–Liverpool 2-3 @ 23.00


Real Madrid–Sevilla
Nagyon sajnálom, hogy a kopár generális lelép a hollywoodi csapathoz: a chilei szaki, Jorge Sampaoli az argentin válogatott szövetségi kapitánya lehet! Legalábbis ezt mondják az okosok. Pedig a kis ürge szemrevalóan csillogó melót végzett a borbély városában, mutatós, innovatív csapatot rakott össze, erre lelép. Jó lenne, ha utolsó csapásként megcibálná a Real mezét!

Amit kihordtak a lábukon a hazaiak az Atlético elleni BL meccs viharos erejű elején, az nagyon komoly karaktert vetít. Ha a vendégek esélye szóba kerül, talán a szerdai kipurcanás lehet az egyik összetevő, de ahhoz meg túl jó a Madrid kerete, hogy a kimerültségre hivatkozva veszítsenek.

Sevillai szempontból ez egy könnyed, nagyobb verést megúszó kirándulás lehet, csipetnyi eséllyel arra, hogy egy pontot elcsípjenek. Ugyanakkor a helyzet az, hogy ha karajul kilépnek Sevillából,  akkor általában az esélytelenek esélyét hozzák. Szépet lehetne kaszálni ezen a meccsen, ha a vendégek nyernének, de nincs lehetőség erre!

Tipp: Real Madrid–Sevilla 2-1 @ 10.00


AS Roma–Juventus
Nem vagyok nagy rajongója az olasz focinak, de most muszáj csettinteni, olyan baresz csapat a Juve! Tök mindegy, hogy hol izmoznak, ők a befutók. Nyilván nem a szépségben, mert például Chiellinit nehéz dekoratívnak nevezni, viszont a helység kalapácsaként bárkit elintéz védekezés szempontjából. Meg a másik szilaj arc, Bonucci! Elképzelhetetlen jó banda a Juve, az európai foci idei csillogó érdemrendje! Sokan már most odaadnák a csíkosaknak a BL trófeuszt, de azért ezzel csak óvatosan.

Az AS Roma meg inkább azzal került a címlapra, hogy Totti abbahagyja, aztán meg nem hagyja abba, tehát a szokásos figurázás a sprőd arcú római helytartótól. Tényleg, milyen volt a fővárosi klub Totti előtt? Senki sem emlékszik már arra!

Erre a vasárnapra viszont igen, hiszen nem a háziak szorzója a legerősebb a tipposzlopon. Inkább az ő vereségük. Eleven az emlék a BL meccsről, amint a Juve megtörte az ellenfelét, masszív volt, kreatív. Jó, ezzel szembe lehet tolni, hogy gólt kaptak, de ennyi idő után nem is csoda! Vékony lesz ide a római köpönyeg, legjobb esetben az olasz díszkivilágítás jöhet: egy komoly 1-1-es döntetlen. Aztán csáo mindenkinek! Egy remiből nem lehet baj Rómában sem.

Tipp: AS Roma–Juventus 2-2 @ 13.00