Nagy Ádám a Juve ellen bizonyíthat


Udinese 4.00, Döntetlen 3.45, Inter 1.90

A vasárnapi olasz bajnoki meccsek sora az Udinese-Inter találkozóval kezdődik. A téli szünet mindkét csapatnak rosszul jött, hiszen az Udinese négy-, míg az Inter hárommeccses veretlenségi szériával vonult pihenőre. Az Udinese hazai pályán négyszer győzött ősszel, igaz otthon egyetlen alkalommal sem vertek olyan csapatot, amelyik a 15. helynél előkelőbb helyen szerepelne. Ugyanezt elmondhatja magáról az Inter is idegenben, egyedül a kiesés ellen küzdő klubokat tudta legyűrni vendégségben.

Ha a vendégeknek ki kell mozdulniuk otthonról, akkor bajban vannak, legutóbbi hat ilyen találkozójukból négyszer kikaptak, egyszer pedig leikszeltek. A mérkőzés ugyan kiegyenlítettnek tűnik, de a két csapat idén ritkán játszik döntetlent. Emiatt a jobb formát mutató Inter számít esélyesebbnek, akik amellett, hogy sorozatban hármat nyertek, gól sem kaptak ezeken az összecsapásokon.

A milánói együttes góljainak nagy része (71,4 százalék) a második félidőben születik, így egy visszafogott félidő után, egygólos Inter sikerre lehet számítani. Itt érdemes megemlíteni, hogy az Udinese idén hét meccséből négyet is 2-1-re veszített el.

Tipp: Hendikepp – Udinese 1-0 – Döntetlen @ 3.70

Genoa 4.10, Döntetlen 3.65, AS Roma 1.85

Kimondottan nehéz mérkőzés vár a rómaiakra a bajnokság 19. fordulójában. A Genoa ugyan az utolsó öt meccséből csak egyet tudott megnyerni, de Genovában igazán nehéz megverni őket. Otthon olyan csapatokat kaptak el, mint a Juventus, az AC Milan vagy a Fiorentina, de a Napoli is csak gól nélküli döntetlenre volt itt képes.

Azért lenne kifejezetten fontos, hogy az AS Roma begyűjtse a három pontot, mert egy vereséggel vagy döntetlennel tovább nőhetne a négypontos hátrányuk az éllovas Juve ellen. A Farkasok idegenben gyengén szerepelnek. Míg otthon eddig mindenkit legyőztek, addig legutóbbi négy vendégszereplésük alkalmával csak a Laziót győzték le, amely nem is számít klasszikus idegennek a közös stadion miatt. Teljesítményük hullámzó, képesek nyerni közvetlen riválisok ellen (Lazio, Napoli), de ugyanakkor buta pofonokba (Torino, Atalanta) is beleszaladtak már.

Bár a fővárosiak idén csak kétszer ikszeltek, talán most az otthon veszélyes Genoa ellen az egy pont is szép eredmény lehet.

Tipp: Döntetlen @ 3.65

Juventus 1.19, Döntetlen 7.00, Bologna 16.50

Kezdjük a tényekkel. A 2016/17-es szezonban a Juvét hazai pályán szinte lehetetlen megverni, még a legnagyobb riválisoknak sem sikerült. A csapat már rendre az első 15 percben megszerzi a vezetést, hét gólt rúgtak így otthoni környezetben. A lélektani előnynek köszönhetően az ellenfeleknek kellett az eredmény után rohanni, amelyet a 100 százalékos torinóiak az esetek többségében sikeresen megtartottak. Ha nem így történt, akkor is volt válaszuk.

Érdekes tény ugyanakkor, hogy kilenc meccsükből hatszor kaptak gólt, de a Bologna gólszerzésére kicsi esély mutatkozik. Nagy Ádám csapat top10-es együttes ellen nem tudott nyerni, óriási siker lenne, ha ponttal vagy pontokkal távoznának. Az együttest ugyan csak 22 gólt kapott a 2016/17-es szezonban, ami átlagosnak nevezhető, de idegenben lőttek nekik már három (AS Roma, Napoli), sőt öt gólt (Torino) is.

Tipp: Gól az első 15 percben @ 2.75