Küszöbön áll az edzőváltás az Internél


Chievo–Bologna
Az előző fordulóban megint az utolsó percekben szórt el pontokat a Bologna, ezúttal a Sassuolo tudott egyenlíteni ellenük a meccs végén (1-1). Ez volt zsinórban a harmadik olyan meccsük melynek során nem sikerült a végjáték. Lassan tényleg arról lesz híres a Bologna együttese, hogy az utolsó pillanatokban kapitulál a védelmük: a szezonban eddig összesen 13 gólt kaptak Nagy Ádámék és ezekből hetet az utolsó negyedórában.

Ami pedig ezt a párosítást illeti, nos, a Bologna februárban tudott utoljára idegenben nyerni, a Chievo meg általában elég jól muzsikál hazai pályán. Igaz, vasárnap pont kikaptak otthon az AC Milantól, de ezt megelőzően csak a Juve tudta őket két vállra fektetni még januárban.

Tipp: Utolsó gól – Chievo 1.54


Fiorentina–Crotone
A Fiorentina az első hét fordulóban összesen csupán hat gólt szerzett, aztán hirtelen kiszakadt a gólzsák és ötöt vágtak a Cagliarinak egy szimpla vasárnap délután. Igaz, emellé kaptak is hármat. Akárhogy is, de a kérdés adja magát: Paolo Sousa fiai rátaláltak végre a helyes útra, vagy ez csak egy egyszeri fellángolás volt? Az idő majd választ ad minderre, viszont a soron következő mérkőzés lehetőséget nyújt nekik arra, hogy tovább építkezzenek.

Ugyanis nagyon úgy fest, hogy a Crotone csak átszállójegyet váltott a Serie A-ba. Kilenc forduló alatt mindössze egy pontot szereztek és öt egységnyi a hátrányuk az őket közvetlenül megelőző Palermo-Empoli duóval szemben. Az előző fordulóban a Napolitól kaptak ki otthon és a szurkolók már Davide Nicola edző távozását követelik. Ilyen előjelek mellett gyakorlatilag borítékolható a hazai győzelem, már csak azért is, mert a Fiorentina otthon eddig még gólt sem kapott ebben a szezonban.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 2.08


Inter–Torino
Olasz sajtóhírek szerint a hétvégéig kiadhatják Frank De Boer útját az Internél. A milánói csapat a legutóbbi hat tétmeccséből négyet elveszített és csak a Southampton elleni Európa Liga mérkőzést tudta megnyerni. Nem csoda hát, hogy a holland kirúgásáról cikkeznek.

Eközben a Torino veretlen tudott maradni a legutóbbi hat meccsén, elöl pedig Andrea Belotti, Iago Falqué és Adem Ljajic roppant gólerősen futballozik. Az biztos, hogy alaposan feladják majd a leckét az Inter védői számára is.

Tipp: X2 1.86


Palermo-Udinese
A közelmúltban még valóságos erőd volt a Stadio Renzo Barbera, azaz a Palermo otthona. Manapság viszont ez nagyon nem így van. Ugyanis a Palermo az egyetlen olyan együttes az európai topbajnokságok csapatai közül, amely még képtelen volt otthon akár csak egyetlen egy pontot is összekaparni az aktuális kiírásban.

Sinisa Andelkovic sérülése sem teszi favorittá a hazai csapatot – a védelemben így sincs sok variációs lehetőségük – ugyanakkor az Udinese ebben a szezonban mindössze két gólt szerzett idegenben, szóval van némi esély arra, hogy a hazaiak legalább egy ikszet kihozzanak ebből a meccsből.

Tipp: Döntetlen 3.30