A kupa után a bajnokságot is behúzhatja a Juve


Chievo–AS Roma
Még ha nem is nézünk a tabellára, akkor is biztosan tudhatjuk, hogy közeleg a szezon vége Olaszországban. Mi más magyarázat lehet arra, hogy a Chievo játékosai, Lucas Castro, Nicolás Spolli és Mariano Izco szó szerint ódákat zengenek az Instagramon Francesco Tottiról. Az persze egyáltalán nem biztos, hogy a rómaiak legendája pályára is lép majd, mindenesetre a Farkasok szeretnék megőrizni második helyüket a tabellán.

Az AS Roma egy győzelemmel ideig-óráig felzárkózhat egy pontnyira a listavezető Juventus mögé, de reálisan nézve a dolgokat, a bajnoki cím sorsa már eldőlt. Ugyanakkor ezt a meccset elég valószínű, hogy behúzzák fővárosiak, már csak azért is mert a Chievónak teljesen mindegy már, mi lesz a vége, plusz négy stabil kezdőjátékosuk is hiányzik majd a csapatból.

Tipp: Vendég -1 1.55


Napoli–Fiorentina
A Fiorentina meglehetősen pocsék szezont produkált, melynek oka leginkább a botrányos vendégszereplés volt. A legutóbbi hét idegenbeli meccsükből csak egyet nyertek meg és rendre legalább két gólt kaptak mérkőzésenként. Hovatovább, még a borzasztó gyenge Palermótól is sikerült kikapniuk 2-0-ra nem olyan rég.

A Napoli otthonában meg aztán végképp nem sok jóra számíthatnak a lilák. A nápolyi támadók nem ismernek kegyelmet, az előző fordulóban is ötöt rámoltak a Torino vendégeként. Az sem a firenzei csapat dolgát könnyíti, hogy a védelem oszlopának számító Davide Astorit eltiltották, csakúgy, mint a középpályán nélkülözhetetlen Borja Valerót.

Tipp: Gólok 3,5 felett 1.80


Juventus–Crotone
A szerdai kupagyőzelem után a bajnokságot is megnyerheti a Juventus, ha legyőzi a Crotonét. Ez lehet zsinórban a hatodik olyan alkalom, amikor a Zebrák végeznek a tabella élén és ez abszolút rekordnak számít Itáliában. Érdekes lesz látni, hogy Massimiliano Allegri milyen hadrendben küldi majd pályára játékosait, ugyanis erőteljes rotálásba kezdett a mester a szezon végén, hogy a fontos meccsekre maradjon energiájuk.

Mindeközben a Crotone a kiesés elöl menekül, de rosszabb ellenfelük most nem is lehetne ebből a szempontból. A Juve bajnokságot akar nyerni vasárnap délután és kész. Nem túl valószínű, hogy a jelek szerint az első osztályba csak átszállójegyet váltó Crotone megakadályozná ebben őket.

Tipp: Hazai & mindkét csapat gól 3.30