Könnyen döntetlenbe torkollhat a Juve és a Napoli csatája


Juventus - Napoli

A bajnoki cím sorsa még nem dől el szombaton Torinóban, de kétségtelenül igen fontos találkozóról van szó. Ha a Napoli nyer, akkor öt pontos előnyre tehet szert a második helyezett Juventusszal szemben, ami azért már kellően sok. Főleg egy olyan csapatnak, amely legutóbbi nyolc meccsén egyetlen egy pontot sem veszített. Mondjuk a Juventus meg 14 bajnokit nyert zsinórban.

Komoly erők feszülnek majd egymásnak szombat este, elég ha csak arra gondolunk, hogy Gonzalo Higuaín gyakorlatilag meccsenként lő egy gólt, Gigi Buffon viszont nem kapott egyet sem a legutóbbi öt mérkőzésén.

Ha okokat keresünk arra, hogy az argentin csatár miért is tudná bevenni majd Buffon kapuját, nos, egyet biztosan találunk. Ugyanis a Juve védelmének oszlopa, Giorgio Chiellini sérülés miatt nem lesz ott a pályán. Rajta kívül vannak még fontos hiányzók a hazai csapatnál, mint például Sami Khedira és Mario Mandzukic. Ugyanakkor a Juventus már bizonyította, elég erős a kerete ahhoz, hogy a sérülések ellenére is eredményesen szerepeljen.

Tipp: Döntetlen és mindkét csapat gólt szerez @ 4.70

 

Empoli - Frosinone

Tizenöt pont választja el egymástól a két csapatot, viszont ha megnézzük az elmúlt öt fordulóban elért eredményeiket, akkor azt láthatjuk, hogy a két együttes közel azonos módon szerepel. További hasonlóság, hogy mindkét gárda 5-1-re kapott ki a Napolitól még januárban.

A Frosinone különösen vendégként szerepelt katasztrofálisan az utóbbi időkben: a legutóbbi hat, idegenben lejátszott meccsén átlagosan 3,5 gólt kapott mérkőzésenként. Ugyanakkor csak négy olyan csapat van a Serie A mezőnyében, amely kevesebb gólt szerzett hazai pályán az Empolinál.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 2.06

 

Chievo - Sassuolo

A Sassuolo nyeretlen maradt legutóbbi hat meccsén és afféle elrettentő példaként szolgálhatna aktuális ellenfele számára, de a Chievo is rém gyenge mostanában, bár a Torino múlt heti legyőzésével pont véget vetett egy négy meccses nyeretlenségi sorozatnak.

Mindkét csapat tisztes távolságra van az európai kupaindulást jelentő helyektől, viszont a kiesőzónától annyira nincsenek messze. Éppen ezért biztonsági játékot várok mindkét gárdától és ez könnyen egy döntetlenben nyilvánulhat meg. 

Tipp: Döntetlen @ 3.15