Izgalmas meccs előtt a Juventus


Sassulo – Juventus
Azt lehet mondani, hogy eddig várakozáson alul szerepel a tavaly igencsak masszív Sassulo, de az okok egyelőre rejtélyesek. Igaz, hogy Di Francesco edző elment a Romához, viszont a keret sokat nem változott. Ennek ellenére a zöld-feketék, legutóbb Bergamóban húzták a rövidebbet (2-1) előtte meg a Torinótól kaptak egy tockost (3-0). Eddigi egy pontjukat hazai környezetben szerezték, ehhez tennének most vasárnap újakat.

Viszont az ellenfél nem akárki, hanem a regnáló bajnok, valamint az előző BL-szezon döntőse, a Juventus teszi tiszteletét ezúttal a Mapei stadionban. A fekete-fehérek természetesen hibátlanok három meccs után, de eggyel több kapott góljuk miatt egyelőre csak a második helyen állomásoznak pillanatnyilag az Inter mögött. Dybaláék a meccsen azonban mindent meg fognak tenni, hogy az előzés lehetősége ne rajtuk múljon.

Vendég, kapott gól nélkül 2.28

 

AC Milan – Udinese
Itália-szerte felkapták a szurkolók a fejüket, amikor a nyáron alaposan feltőkésített Milan súlyos vereséget szenvedett előző fordulóban a Laziotól (4-1). Persze ettől még a piros-feketéknél a célkitűzés – mármint a scudetto elnyerése – nem változott meg, de azon elgondolkodhatnak a milánói fejesek, hogy az első rangadó csúfos elbukása aligha jó jel az álmoskönyvek szerint. Vasárnap alkalom lesz a javításra, de ez kicsit több is annál, mondhatni kötelező házi feladat vár Rodriguezékre.

Az Udinese idei szezonja nem indult éppen könnyedén, Delneri együttesét két kiscsapat, a Chievo (1-2) illetve a Spal is megtréfálta, de a harmadik körben a Genova ellen sikerült kiköszörülni kicsit a csorbát (1-0). A San Siroban aligha utazik el vérmes reményekkel a friuli legénység, de szokás mondani ha az első megoldások összejönnek, evés közben jöhet meg az étvágy.

Hazai mindkét félidő 3.15

 

Genova – Lazio
A festői Genovában sem éppen gördülékenyen mennek a dolgok, a csapat a tavalyi botrányos szereplést úgy látszik idén is folytatni kívánja, mivel az eltelt három játéknap után Pandevék újra a kiesőzóna környékén tanyáznak, ráadásul komoly bajok vannak a támadójátékkal is, mivel az eddig szerzett két találatból az egyik öngól volt a másik pedig egy értékesített büntető. Mindkettőt a Juventus elleni nyílt sisakos meccsen szerezték a piros-kékek, igaz sokat nem ért, mert Dybala egymaga mészárolta le a kikötővárosiakat a maga három góljával.

A Lazio viszont pont a Milan legázolásával mutatta meg, hogy idén bármelyik nagymenőnek az ellenfele lehet, ráadásul Simeone Inzaghi vezette római sasok a tabellán se állnak rosszul, mivel a rangadó megnyerése előtt elhozták a három pontot a Chievotól is (1-2), bár az is megemlítendő, hogy az újonc Spalba otthon tört bele az a bizonyos bicska. Most azonban aligha valószínű, hogy pontatlanul térnek vissza Rómába a kékek, de kár lenne előre inni arra a bizonyos medvebőrre.

Immobile gól 2.25