Hétközi forduló Olaszországban


Genoa8.25  döntetlen4.40  Juventus1.42
A Chievo vendégeként nyert 2-1-re hétvégén a Genoa, így már három fordulója veretlenek. Az a furcsa helyezet állt elő nyolc forduló után, hogy idegenbeli mérlegük jobb, mint hazai: pályaválasztóként egy Lazio elleni győzelmen kívül még egy ikszet tudtak összehozni két vereség mellett. Az előző szezonban oda-vissza kaptak ki a Juventustól, márciusban 1-0-s vereséget könyvelhettek el.

Különösebb megerőltetés nélkül húzta be vasárnapi bajnokiját a harmatgyenge Palermo ellen a Juve (2-0). A győzelemnek köszönhetően lépéselőnybe kerültek a Romával szemben, veretlenül vezetik a tabellát. Legutóbbi idegenbeli meccsén a Sassuolo otthonában játszott 1-1-s döntetlent a Juventus, ez volt az első alkalom a szezonban, hogy pontokat hullajtottak. Idegenben ritkán rendeznek gólparádét a zebrák és a Genoa sem az a csapat, amit olyan egyszerű lenne kitömni.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.79 

Inter1.78  döntetlen3.50  Sampdoria5.00
 
Három ínséges fordulót követően nyerni tudott az Inter. Hétvégén a Cesena otthonából hozták el a három pontot egy 1-0-s győzelmet követően. Most hazai pályán folytathatják a pontgyűjtést, bár az előző szezonban meggyűlt a bajuk a Sampdoriával. Tavaly decemberben 1-1-s döntetlent hozott a ’Samp milánói vendégjátéka.

A negyedik helyezett Sampdoria nagyot léphetett volna előre a tabellán, ha hétvégén legyőzi hazai pályán a Romát. Viszont ez nem történt meg, a meglehetősen unalmas találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget. Ebben a szezonban még veretlen a Sampdoria, idegenben viszont csak egyszer tudott győzni három iksz mellett (a városi rivális Genoát verték 1-0-ra).

Tipp: X2 @ 2.06


Roma1.18  döntetlen6.75  Cesena18.25
Nem csak a Sampdoria, hanem a Roma is nagy lehetőséget szalasztott el, ráadásául a hétvégi iksz miatt már három ponttal vannak lemaradva listavezető Juventustól. Persze ez nem behozhatatlan hátrány, de mondjuk ma nem ártana nyerniük akkor, ha a bajnoki cím megszerzéséről ábrándoznak. Bár ehhez elsősorban az kell, hogy Gervinho belője a helyzeteit (a Bayern elleni, hazai szempontból katasztrófába torkolló meccsen, és a hétvégi bajnokin is láthattuk, hogy kell neki pár helyzet, mielőtt egyet értékesít – mondjuk vasárnap ez sem jött össze).

Mindenestre jobb ellenfelet talán nem is találhattak volna ma estére, ugyanis a Cesana nyolc forduló alatt csupán egy meccset nyert meg (még az első körben), idegenbeli mérlegük 0-1-3, összesen két gólt lőttek és kilencet kaptak vendégként.

Tipp: Gervinho gól @ 1.88

Eredő odds: 7.08