Hétközi forduló az ünnepek előtt


Inter2.00  döntetlen3.50  Lazio3.75
Szeptember óta először fordult elő, hogy az Inter két bajnokit is megnyert zsinórban, ráadásul gólt egyik alkalommal sem kapott (előbb a Genoát verték 2-0-ra majd a Sassuolót 1-0-ra). Egy harmadik győzelem pedig azt jelentené, hogy újra harcban állnak az európai kupaindulást érő helyezések egyikéért. Ezen az állásponton van Stefano Pioli is, aki egy keddi interjújában azt mondta, hogy reális cél lehet az európai kupaindulás és a Lazio elleni meccs megmutatja majd, hol is tartanak.

Ne feledjük azt az apróságot, hogy Pioli igen jól ismeri a Laziót, hiszen egészen idén áprilisig ő volt ott az edző. Ez jelent némi előnyt, de nem biztos, hogy elég lesz a két csapat közti különbség feledtetéséhez. A Lazio jelenleg hét ponttal előzi meg az Intert és a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik a mezőnyben. Ráadásul ebben a szezonban csak a Roma, a Milan és a Juventus tudta őket megverni.

A vendégekénél visszatér Marco Parolo a kezdőbe és Lucas Bigliával, illetve Sergej Milinkovic-Savic-csal a középpályán nehéz perceket okozhatnak az Inter védőinek. Plusz a hazai csapat Joao Mario és Felipe Melo játékát is nélkülözni kényszerül eltiltás miatt.

Tipp: X2 1.81


AS Roma1.35  döntetlen5.25  Chievo9.10
Fontos meccset bukott el az AS Roma szombaton. A Juventus vendégeként adott volt előttük a lehetőség, hogy faragjanak a listavezetővel szembeni hátrányukból, vagy legalább megakadályozzák annak növekedését. Ez nem jött össze, mivel a Juve 1-0-ra nyert Higuaín góljával és így már hét pont a különbség a Juve és a második Roma között.

A Chievo stabil középcsapat benyomását kelti ebben a szezonban (is) és veretlen maradt a legutóbbi három bajnokiján (az utolsó kettőt megnyerte a Palermóval és a Sampdoriával szemben). A tízedik helyen álló együttes előkelő helyezéséhez képest feltűnően kevés gólt lő, eddig összesen 18 alkalommal vették be ellenfeleik hálóját az elmúlt 17 fordulóban.

Főleg idegenben gyűlik meg a bajuk a gólszerzéssel, az pedig nem mérvadó, hogy az utolsó Pecasara és az utolsó előtti Palermo otthonában egyaránt kettőt lőttek. Az AS Roma vendégeként egyik támadósornak sincs könnyű dolga, ha pedig megnézzük a Farkasok otthoni mérlegét, akkor máris érthető, hogy miért ilyen sovány a hazai győzelemért kínált odds. Tottiék ugyanis ebben a szezonban az összes hazai bajnokijukat megnyerték, ráadásul nyolcból négyet kapott gól nélkül.

Tipp: Gólok száma a vendégeknél 0,5 alatt 2.02


Torino1.80  döntetlen3.70  Genoa4.50
A szezon eddigi legjobb meccsét játszotta vasárnap a Torino Nápolyban. Bár ez aligha nyújt számukra vigaszt, hiszen 5-3-ra kikaptak a Napolitól. Ez volt zsinórban harmadik veresége a Torinónak, úgyhogy jól jön számukra a karácsonyi/újévi szünet.

A Genoa is gólgazdag meccsen van túl és ők is a rövidebbet húzták. Az ő vereségük sokkal kínosabb volt, ugyanis hazai pályán kaptak ki 4-3-ra a Palermótól – amely ennek köszönhetően már nem utolsó, hanem utolsó előtti.

Nehéz megjósolni, hogy ezek után hogyan alakul majd ez a mérkőzés, mindenesetre ilyen gólzáporos napokat ritkán követ rögtön egy újabb.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 2.15