Hétközi bajnokik az olaszoknál


AS Roma1.58  döntetlen4.25  Fiorentina5.40
Alaposan kipihenhették magukat az AS Roma játékosai, hiszen utoljára múlt hét szerdán kellett pályára lépniük tétmeccsen. Akkor a Coppa Italia negyeddöntőjében játszottak a másodosztályú Cesena ellen és csak nagy nehézségek árán, illetve némi játékvezetői segítség után jutottak tovább az elődöntőbe, ahol városi riválisuk, a Lazio lesz az ellenfelük.

Alighanem jót tett ez a kisebb szünet a Farkasoknak, ugyanis a múlt heti kupameccset megelőzően a Sampdoria vendégeként szenvedtek vereséget (3-2) de most egy győzelemmel újra versenybe szállhatnak akár az első helyért is.

Ez persze korántsem lesz egyszerű a Fiorentina ellen, amely egyrészt még veretlen ebben a naptári évben (három győzelem és egy döntetlen) másrészt meg a Juventust is képes volt megverni január végén – ezt nem sok csapat mondhatja el magáról. Igaz, azon a találkozón otthon lépett pályára a Fiorentina, idegenben mindig kicsit más a leányzó fekvése. Főleg az AS Roma vendégeként: Tottiék hazai pályán utoljára tavaly áprilisban veszítettek pontokat (Bologna 1-1) és a legutóbbi bajnoki vereségük pályaválasztóként 2015 novemberére datálható.

Tipp: Félidőben döntetlen 2.28


Crotone18.00  döntetlen6.75  Juventus1.18
A kiesés szempontjából egyre nagyobb bajba kerül a Crotone, múlt vasárnap közvetlen riválisától, a Palermótól kapott ki 1-0-ra. 2017-ben ez volt a kiscsapat harmadik veresége, érdekesség, hogy mindhárom alkalommal 1-0-ra kaptak ki.

A vereség szinte most is előre borítékolható, hiszen a listavezető Juventus látogat hozzájuk és hát számukra kötelező győzelem. Utoljára 2006 szeptemberében vendégeskedtek a dél-olasz kisvárosban, akkor ugye épp a Serie B-ben vitézkedtek a Zebrák, kizárásukat követően. Ennek több mint tíz éve, de egyáltalán nem volna meglepő, ha megismétlődne az akkori végeredmény (0-3).

A Crotone ugyanis annak ellenére, hogy sok van még hátra, fél lábbal már a másodban érezheti magát. Hacsak nem történik valami csoda. Ám aligha a Juve ellen támad majd föl hamvaiból a házigazda.

Tipp: Vendég, kapott gól nélkül 1.81


Bologna3.65  döntetlen3.25  AC Milan2.12
Megalázó vereségbe szaladt bele a Bologna szombat este: a Napoli 7-1-re verte őket, ráadásul hazai pályán. Egy ilyen kudarc után bármelyik csapatnak nehezére esik, hogy rendezze a sorait és most nem volt túl sok ideje Donadoni mesternek arra, hogy rendet tegyen a fejekben.

Mondjuk az AC Milan sincsen kirobbanó formában, sőt. A legutóbbi négy tétmeccsüket elveszítették, sorrendben a Napoli, a Juve, az Udinese és a Sampdoria ellen. Az első két csapattól ugyan ki lehet kapni, de az utóbbi kettő esetében már inkább kínos vereségekről beszélhetünk. Főleg a múlt vasárnapi, Sampdoria elleni 1-0-s hazai vereség fájhatott a legjobban a piros-fekete híveknek.

Két padlón lévő csapat találkozik tehát szerda este és ugyan az oddsok vendéggyőzelmet sugallnak, a képlet korántsem ilyen egyszerű. Sokkal inkább döntetlen szaga van ennek a meccsnek.

Tipp:
Félidő/Teljes játékidő – X/X 4.60