Hétfői széria


AS Roma2.50  döntetlen3.30  Napoli2.90
A Farkasok igencsak gólgazdag meccseket játszottak az elmúlt napokban. Előbb az Atalanta otthonában ikszeltek (3-3), majd a Torino házigazdájaként győztek 3-2-re. A hazai csapatnak láthatóan jól megy a góllövés, de az ellenfelek támadásait nehezen állítják meg, hiszen az elmúlt kilenc bajnoki alatt rendre kaptak legalább egy gólt (vagy többet ugye).

Az sem túl jó hír a római védők számára, hogy a Napoliba visszatérhet az eltiltása után Gonzalo Higuaín, aki csak az olasz pontvadászat során már harminc gólt vágott. Ugyanakkor a nápolyiak mostanság nem vitézkednek vendégként, legutóbbi öt idegenbeli meccsükből csak egyet tudtak megnyerni egy iksz és három vereség mellett.

Bár a bajnoki cím már mindkét csapat számára elérhetetlen távolságba került, a harmadik helyezett Roma egy győzelemmel két pontnyira olvaszthatja a második Napoli előnyét. Amellett, hogy az ezüst is szépen csillog, a második helyezett selejtezők nélkül juthat a Bajnokok Ligája csoportkörbe, ami azért nagyon nem mindegy (főleg ha figyelembe vesszük az olasz csapatok mostanában tapasztalható vesszőfutását a BL-ben).

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.81


Verona4.75  döntetlen3.75  AC Milan1.75
Zsinórban három bajnoki mérkőzést veszített a Hellas Verona, ráadásul ezeken összesen csak egy gólt szerzett az öt kapott találat mellé. Az utolsó helyen álló együttes a következő szezont egész biztosan a másodban kezdi, hiszen tíz pont távolságra van a bennmaradást jelentő 17. helytől.

Túlzás lenne azt állítani, hogy szárnyal az edzőváltáson átesett AC Milan, mindenesetre az elmúlt két fordulóban veretlen maradt, bár a Carpi elleni hazai 0-0-t biztos nem teszik ki a vitrinbe. Most visszatalálhatnak a győzelem útjára, ehhez a lehető legjobb ellenfélhez látogatnak.

Tipp: Vendég @ 1.75


Carpi1.85  döntetlen3.50  Empoli4.50
Nagyot küzd a Carpi annak érdekében, hogy elkerülje a kiesést. A legutóbbi kilenc bajnoki meccsükből csak kettőt veszítettek el és Fabrizio Castori csapatából mindenki bevethető lesz a hétfő esti csatában. Ráadásul a San Siro gyepén szerzett egy pont kellő önbizalmat adhat a hazai csapatnak.

Az Empoli is összeszedte magát valamelyest, legalábbis a Lazio otthonában elszenvedett 2-0-s vereség után 1-0-ra verték otthon a Hellas Veronát. Idegenbeli mérlegük viszont pocsék: a legutóbbi öt, vendégként lejátszott meccsük során mindössze egy pontot tudtak összekaparni és ami legfontosabb, hogy a legutóbbi három alkalommal rúgott gól nélkül kaptak ki.

Tipp: Hazai @ 1.85