Hét dolog, amit Joe Hartnak tudnia kell a Torino FC-ről


1. Nem ő az első

Hart a harmadik olyan Manchester City játékos, aki Torinóba igazolt. Előzőleg 1961-ben Denis Law klubrekordot jelentő összegért váltott, majd 47 évvel később Rolando Bianchi is ezt az utat járta be. 

 

2. A Toro nem egy „nyeretlen kétéves”

A Torino az ötödik helyen áll az olasz bajnokok listáján, összesen hét alkalommal hódították el a Scudettót. A legsikeresebb időszakuk 1942 és 1947 között volt, amikor ötször lettek bajnokok.

FBL-ITA-SERIEA-TORINO-ENG-MANCITY : News Photo

 

 3. A City és a Toro között szoros kapcsolat van

Nem sokan tudják, de a Manchester City és a Torino FC között régóta szoros a kapcsolat. A Torino szurkolóinak van egy drapija a City címerével, amiket ki is tesznek a meccseken afféle tiszteletadásképpen – a rokonszenvezés abból fakad, hogy mindkét klub a másodiknak számít a sorban egy nagy futballhagyományokkal rendelkező városban. A Torino 2013/14-ben használt harmadik meze sem véletlenül lett égszínkék, ezzel is a két klub közötti kapcsolatra utaltak.

 

4. Precedens

Az angol válogatott első számú kapusa az első angol hálóőr, aki a Serie A-ban védhet. A Toro következő meccsét az Atalanta otthonában játssza bő egy hét múlva.

 

5. A torinói tragédia

1949 májusában a Torino FC játékosai és stábja odaveszett egy repülőgép szerencsétlenségben. A katasztrófa harmincegy halálos áldozattal járt, ráadásul akkoriban az olasz válogatott java részét is a Torino adta.

 

6. A főnök

Jelenleg Sinisa Mihajlovic ül a Torino FC kispadján, de meddig? Az egykori Jugoszlávia zseniális labdarúgója már hét klubot irányított 2008 óta.

FC Torino v Bologna FC - Serie A : News Photo

 

7. Egy ismerős arc

Hartnak legalább egy játékost illene felismernie, amikor majd lemegy az első edzésre. Ő Adam Ljajic, aki egy 2015 júliusában játszott klubvilágbajnoki meccsen a 87. percben egyenlített az AS Roma-Manchester City összecsapáson.