A harmadik hely a tét a milánói derbin


Inter 3.50, döntetlen 3.45, AC Milan 2.10
A Milan fantasztikus győzelemmel hangolt vasárnapra, szerdán a Barcelonát verték 2-0-ra a San Siroban. Jó formában vannak piros-feketék, a bajnokságban idén még veretlenek, hét meccsen öt győzelem és két döntetlen a mérlegük. A múlt heti fordulóban a Parma ellen győztek otthon (2-1).

Az Internél már korántsem ilyen rózsás a helyzet, a 2013-as évben hét bajnokiból csak kettőt tudtak megnyerni, három vereség és két döntetlen mellett. Talán némi reményt adhat, hogy két győzelmük hazai pályán született a Chievo (3-1) és a Pescara (2-0) ellen, bár egyik sem egy Milan kaliberű csapat. Ráadásul az előző fordulóban elég kínos vereséggel (4-1) tértek haza Firenzéből. Viszont ők is megcselekedték hét közben, amit megkövetel a haza: az Európa Ligában a Kolozsvárt búcsúztatták csütörtökön (összesítésben 5-0).

A Milan jelenleg a harmadik helyen áll 44 ponttal, az Inter pedig ötödik 43-al. Így egy győzelemmel följöhetnek a harmadik helyre. Azonban a sok hiányzó nem könnyíti meg az Inter helyzetét, a hírek szerint Castellazzi, Obi, Ranocchia, Silvestre, Milito, Samue és Mudingayi sem játszhat ma sérülés miatt, Pereira pedig eltiltását tölti. A Milannal is van egy ilyen névsor, bár jóval rövidebb: Bonera, De Jong, Flamini és Robinho játékára kevés az esély.

Ősszel 1-0-ra nyert az Inter, ez volt a 98. győzelmük a Milan ellen. (Az utóbbi három derbin Inter siker született.) A Milan eddig összesen 108 alkalommal diadalmaskodott az Inter ellen és 72-szer született döntetlen. Eddig a Milan 438 gólt rúgott az Internek, a kék-feketék „csak” 411-et tudtak lőni a Milannak.

Tipp: Inter – Milan 1-2 @ 9.25