Gólokat és ikszet hozhat a római derbi


Lazio – Roma

Egy római derbi mindig komoly presztízzsel bír, de most még egy kis plusz van dologban: a tét a második hely, ami automatikus kvalifikálást jelent a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A Lazio jobban teljesített tavasszal, mint városi riválisa. Februárban még kilenc pont hátrányuk volt Tottiékkal szemben, ehhez képest most egy pontra vanna az AS Romától. Múlt héten igencsak szoros meccsen kapott ki a Lazio az olasz kupa fináléjában, a Juventus csak hosszabbítás után tudta legyűrni őket. Sőt, ha Filip Djordjevic lövése a ráadásban nem kifelé pattan (miután mindkét kapufát eltalálta a labda), akkor a Lazio meg is nyerte volna a kupát.

Kérdés, hogy a kupadöntő fárdalmait mennyire tudták kiheverni a hazai csapat játékosai, ráadásul Lucas Biglia játéka erősen kérdéses. Az ő kiesése igencsak meggyengítené a Lazio középpályáját.

Az AS Romával kapcsolatban elmondható, hogy legutóbbi négy meccséből úgy nyert meg hármat, hogy igazság szerint nem játszott valami jól. Francesco Totti viszont újra csapata rendelkezésére áll és ez erőt adhat a Farkasoknak ahhoz, hogy elkerüljék a vereséget.

Tipp: Döntetlen és mindkét csapat gólt szerez @ 3.40