Genovai derbivel folytatódik az olasz bajnokság


Genoa2.25  döntetlen3.10  Sampdoria3.50

Nehezen lehet elképzelni jobb kezdést erre az évre egy városi derbinél. A két genovai csapat számára most nem csupán a presztízsről szól ez a találkozó: a mérkőzés győztese messzebb kerül a kiesőzónától. Ebben a tekintetben a Genoának áll rosszabbul a szénája; 16 ponttal állnak a 17. helyen, csupán két ponttal megelőzve a Frosinonét. A Samp’ helyzete csak egy fokkal jobb, ugyanis húsz ponttal a tizennegyedikek.

Mindkét gárda katasztrofálisan búcsúztatta a 2015-ös esztendőt. A Genoa zsinórban öt tétmeccset elveszített; a Sampdoria pedig nyolc mérkőzésen maradt nyeretlen, majd aztán valahogy megverték otthon a Palermót 2-0-ra még a 17. fordulóban.

Egyébként az volt a Sampdoria első győzelme, mióta Vincenzo Montella lett náluk az edző. Nyilvánvalóan pozitívan hatott a csapat lelkiállapotára, hogy győzelemmel zárták az évet, de még fontosabb, hogy jelenleg nincs náluk egy hiányzó sem. Ezzel szemben a Genoa csapatában sérülés miatt nem lesz ott majd Tino Costa, illetve Diego Perotti, aki eltiltását tölti.

Tipp: Vendég @ 3.50