Elfogytak az AC Milan védői


Fiorentina–Lazio
A Fiorentina győzelmi esélyeit két dolog növelte az elmúlt héten: az első az volt, amikor a Lazio bebiztosította európai kupaindulást érő helyezését. A másik ilyen történés pedig a Juventus BL döntőbe jutása volt. Emiatt az olasz szövetség jövő hét szerdára tette a Coppa Italia fináléjának időpontját, ahol ugye a Lazio játszik majd Juventusszal.

Ezért a Lazio várhatóan pihenteti kulcsjátékosait – Ciro Immobile, Felipe Anderson, Lucas Biglia és Stefan de Vrij valószínűleg nem lép majd pályára a szombat esti bajnokin. Ezt kihasználhatja Fiorentina, amelynek nem volt túl jó szezonja, de hazai pályán csupán egyszer kapott ki az aktuális kiírásban.

Tipp: Hazai 1.98


Atalanta–AC Milan
A Gazzetta dello Sport szerint Riccardo Montolivo októberi térdsérülése után újra ott lehet a pályán az AC Milan színeiben. Az Atalanta ellen talán nem a legszerencsésebb visszatérni, de hát valamikor el kell kezdeni.

Ugyanakkor sokkal aggasztóbb a Milan hátsó alakzatának helyzete. Sérülések és eltiltások miatt csak két épkézláb védőjük maradt Cristian Zapata és Gustavo Gomez személyében. Valószínűleg három hátvéddel állnak majd ki és a balszélen Paolo De Sciglio védekezhet. Mindez egyáltalán nem hangzik életbiztosításnak, főleg nem egy olyan ellenféllel szemben, amely nem oly’ rég a Juvénak is képes volt kettőt rámolni.

Tipp: Hazai gólok 1,5 felett 1.85