Derbi Rómában


AS Roma1.95  döntetlen3.60  Lazio4.00
A 145. derbire készülődhetnek a római szurkolók és mivel mindkét együttes elég jó szezont produkál eddig, nem csak a presztízsről szól majd ez a mérkőzés.

Az AS Roma kikapott 1-0-ra az Intertől az előző fordulóban és ahhoz, hogy ne szakadjanak le még jobban a Fiorentinától és a milánói kék-feketéktől, mind a három pontra szükségük van. Szerdán 3-2-re verték BL meccsen a Leverkusent, de ez a győzelem komoly áldozatokat követelt: Florenzi és Daniele De Rossi megsérült a találkozón. Rajtuk kívül Pjanic sem játszhat majd eltiltás miatt, illetve Totti már hetek óta sérüléssel bajlódik. Pjanic hiánya érzékeny veszteség, ugyanis a bosnyák középpályás rengeteg gólpasszt kiosztott már és ötször be is talált a bajnokságban.

A Lazio elveszítette két legutóbbi bajnokiját; előbb az Atalanta otthonában kaptak ki, majd a Milan házigazdájaként. Csütörtökön a Rosenborg vendégeként viszont 2-0-ra győztek EL meccsen, kérdés, hogy a norvég túra mennyire maradt benne a lábakban. Mindenestre a hetedik helyről várhatja ezt a fordulót a Lazio és nekik is igen jól jönne a három pont, mert így nem szakadnának le túlzottan az élmezőnytől.

A két csapat legutóbbi hat mérkőzéséből csak kettő hozott kettőnél több gólt és Pjanic kiválásával az AS Roma már aligha lesz olyan gólerős. Úgyhogy korántsem biztos, hogy sok találatot láthatunk majd szombat délután.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 2.12


Sampdoria4.10  döntetlen3.40  Fiorentina1.95
Zsinórban kétszer játszott 1-1-es döntetlent a Sampdoria: előbb az Empolival otthon, majd a Chievo vendégeként. Hazai pályán még veretlenek, ez mindenképpen óvatosságra kell, hogy intse Paolo Sousa csapatát, amely úgy tűnik, kijött a hullámvölgyből.

Ugyanis három, egymás után elveszített tétmeccset követően ugyanennyit nyert meg a Fiorentina (két bajnokiról és egy EL meccsről van szó). A vendégek utoljára 2013 áprilisában tudtak nyerni a Samp’ otthonában és most igazából bravúrszámba menne, ha győzni tudnának.

Tipp: 1X @ 1.86 

Eredő odds: 3.94