Derbi, rangadó, Itália


Juventus1.26  döntetlen5.75  Torino12.00
A Genoa elleni vereség óta összeszedte magát a Juventus: öt tétmeccset nyert meg zsinórban. Ráadásul ezeken a mérkőzéseken mindössze két gólt kaptak (az Olimpiakosz ellen BL meccsen), és tizenhetet lőttek. Jó formában várhatják tehát a derbit, amit tavaly egyébként 1-0-ra megnyertek a zebrák.

Ez az egyik legnagyobb múlttal/presztízzsel rendelkező városi rangadó a világon, noha a Torino leginkább ’70-es évekig számított meghatározó klubnak. Utoljára 1995-ben tudtak nyerni az ősi rivális ellen, de az iksz is hat éve jött nekik össze legutóbb. Ez még akkor sem túl jó statisztika ha tudjuk, a Torino azóta kiesett párszor a másodba és a két csapat lehetőségei finoman szólva sem egyenlők.

A vendégek aktuális formája sem torinói sikert sejtet: három fordulója nyeretlenek, és ebben a három fordulóban még gólt sem tudtak lőni ellenfeleiknek. Viszont a Juve elleni eredményeiket átnyálazva azt látjuk, hogy nagyon ritkán esik sok találat ezeken a derbiken.

Tipp: Gólok száma 2,5 alatt @ 1.94


Roma1.75  döntetlen3.60  Inter4.90
Zsinórban két bajnokit megnyert az AS Roma, kedden viszont csak 1-1-es döntetlent játszottak a CSKA Moszkva elleni BL meccsen. Márciusban 0-0-s döntetlent értek el az Inter házigazdájaként, bajnoki meccsen utoljára 2012-ben tudtak ellenük nyerni.

Ha nehezen is, de csak legyűrte az ukrán Dnipro Dnipropetrovsk-ot csütörtöki EL meccsén az Inter. Majd’ egy hónapos nyeretlenségi széria után ez volt az első győzelmük tétmeccsen. Idegenbeli mérlegük nem túl fényes az olasz bajnokságban: 1-3-2. Egyedül a Cesena otthonából tudták elhozni a három pontot ebben a szezonban.

Tipp: Félidőben X @ 1.94

Eredő odds: 3.40